ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βαφεάδης για απολυμένους: Μισθοί έως €11.000 χωρίς αντικείμενο εργασίας

Νέα εστία διαμαρτυριών από το λιμάνι Λάρνακας – Τί είπε ο υπουργός Μεταφορών

24news team

Δεν είχαν αντικείμενο εργασίας τα δεκαπέντε άτομα, πρώην υπάλληλοι της Kition Ocean Holdings για την ανάπτυξη στο λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας, που έλαβαν επιστολή απόλυσής τους, ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις, ο υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης.

Όλοι οι πρώην υπάλληλοι της Kition, έμειναν χωρίς δουλειά όταν η κυβέρνηση τερμάτισε τη μεταξύ τους σύμβαση, παίρνοντας διαβεβαίωση, τον περασμένο Ιούνιο, από τους υπουργούς Εργασίας και Μεταφορών, για εργοδότησή τους από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου, σε μεταβατική περίοδο.

Ο Δήμος Λάρνακας προσφέρθηκε να βοηθήσει προσλαμβάνοντας τον ένα εκ των δεκαπέντε, για τα υπό αναφορά έργα, ανέφερε ο Αλέξης Βαφεάδης. Κάποιοι από τους δεκαπέντε ήταν υψηλόμισθοι, πρόσθεσε, λέγοντας πως οι μηνιαίες τους απολαβές έφταναν μέχρι και τις 11 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως.

«Να μην πληρώνονται χωρίς να εργάζονται, δεν είναι σωστό ούτε για τους εργαζόμενους ούτε για τους φορολογούμενους», ανέφερε ο υπουργός.

Οι δεκαπέντε εργαζόμενοι που απολύθηκαν, με προειδοποίηση 30 ημερών, είχαν προηγουμένως αντιδράσει έντονα κατά της κυβερνητικής απόφασης, μιλώντας για αθέτηση υποσχέσεων. Κριτική στην κυβέρνηση ασκήθηκε για το θέμα και από κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση