ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Θα γίνει η Μήλος... Λατσί;

Τσιμεντώνουν το Σαρακήνικο στη Μήλο για ανέγερση ξενοδοχείου

24news team

Το φαινόμενο της άκρατης ανάπτυξης δεν είναι κυπριακό αλλά όπως φαίνεται "αγγίζει" ολόκληρο τον ελληνισμό.

Η μεγάλη ανάπτυξη του τουρισμού σε Κύπρο και Ελλάδα, καθώς και η πλήρης εξάρτηση των δύο χωρών από τον Τριτογενή Τομέα και την παροχή Υπηρεσιών έχουν θέσει το φυσικό περιβάλλον σε μεγάλο κίνδυνο.

Πρίν μερικές μέρες ήταν το ξενοδοχείο στο Λατσί στην Κύπρο ενώ μόλις χθες είδε το φως της δημοσιότητας η περίπτωση του Σαρακήνικου- μιας παραθαλάσσιας περιοχής σπάνιας και άγριας ομορφιάς- στην Μήλο όπου επίσης ετοιμάζεται τεράστιο ξενοδοχείο.

Τι ακριβώς έγινε στη Μήλο

Τις τελευταίες μέρες, η περιοχή στο Σαρακήνικο της Μήλου (που έχει ψηφιστεί το έβδομο ομορφότερο μέρος του πλανήτη από το Conde Nast Traveller), γέμισε σκαπτικά μηχανήματα και φορτηγά προκειμένου να χτιστεί ένα πεντάστερο ξενοδοχείο επάνω στους κατάλευκους, ηφαιστειακούς βράχους, με τα απολιθώματα εκατομμυρίων ετών.

Το «νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα δύο ορόφων με υπόγειο και πισίνες» θα έχει επιφάνεια, σύμφωνα με την οικοδομική του άδεια, 2.974 τμ. και θα βρίσκεται σε απόσταση "αναπνοής" από την παραλία που χρησιμοποιείται για να διαφημίζει παγκοσμίως τις φυσικές ομορφιές της Ελλάδας.

Για να γίνει αυτό, φυσικά, θα πρέπει να σκάψει τους βράχους και να τους τσιμεντώσει!!!

Αντιδράσεις στην Ελλάδα

Η έναρξη των εργασιών προκάλεσε  ξεσηκωμό και πολλά επικριτικά δημοσιεύματα, με ορισμένους να ετοιμάζονται ακόμα και για προσφυγές στη Δικαιοσύνη πέραν από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.

Η περίπτωση του ξενοδοχείου στο Λατσί

Μια απόφαση από το Τμήμα Περιβάλλοντος θα κρίνει το μέλλον του ξενοδοχείου-μαμούθ 400 κλινών που ανεγείρεται στο Λατσί. Οι εργασίες που είχαν προχωρήσει στον χώρο χωρίς την εξασφάλιση των  απαιτούμενων αδειών έχουν παγώσει. Ο δήμαρχος Πάφου επιμένει για παρανομίες που έπρεπε να είχαν σταματήσει από τον Ιούλιο του 2024. 

Το δεδομένο είναι πως η ιδιοκτησία, ισραηλινών ιδιωτικών συμφερόντων, δείχνει με κάθε τρόπο την επιμονή της να ολοκληρώσει και να θέσει σε λειτουργία την τουριστική μονάδα που ήδη έχει ανεγερθεί σε προχωρημένο βαθμό, στον χώρο τον οποίο οι παλαιότεροι θα θυμούνται ως Elia Latchi Holiday Village. Έστω κι αν αυτός ο τρόπος περιλαμβάνει τη διεξαγωγή εργασιών χωρίς όλες τις απαιτούμενες άδειες, που προκαλούν νομικά μέτρα για παύση της παρανομίας.

Με σθεναρό επίσης τρόπο, ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Πάφου και ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς, ζητούν την πλήρη συμμόρφωση του ιδιοκτήτη και την υλοποίηση της ανάπτυξης καθώς εκτιμούν πως θα αποτελέσει οικονομική ένεση για την περιοχή, θα ανοίξει πάρα πολλές θέσεις εργασίας και θα εμποδίσει την αστυφιλία. Εάν λοιπόν, το Τμήμα Περιβάλλοντος δώσει την έγκρισή του, θα την αδειοδοτήσουν, ασχέτως αν έχουν ήδη λάβει νομικά μέτρα για διακοπή των εργασιών ανέγερσής της λόγω αυτής ακριβώς της εκκρεμότητας.

  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση