ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το μέλλον του τερματικού και η δίκη εκατομμυρίων

Πότε μπορεί να είναι έτοιμο σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας και ποια είναι η ανησυχία στο Υπουργείο Οικονομικών

24news team

Οι υποδομές στο τερματικό φυσικού αερίου στο Βασιλικό μπορούν να ολοκληρωθούν πριν από το τέλος του 2025, διεμήνυσε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου, σημειώνοντας πως αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η διαβούλευση για την παραλαβή του πλοίου «Προμηθέας ΕΤΥΦΑ» βρίσκεται σε κατεύθυνση συμφωνίας, η εφαρμογή της οποίας σχετίζεται και με την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου στο Λονδίνο, στο οποίο προσέφυγε η κοινοπραξία υπό την κινεζική CPP.

Σε ό,τι αφορά την προβλήτα και τα χερσαία έργα, που παραμένουν ημιτελή εδώ και μεγάλο διάστημα, η ΕΤΥΦΑ βρίσκεται στη διαδικασία για τον συμβουλευτικό οίκο. Η εναλλακτική επιλογή για την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών υπάρχει, σύμφωνα με τον Γιώργο Παπαναστασίου, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του πως του χρόνου τέτοια εποχή, το τερματικό θα είναι σε θέση να λειτουργήσει.

Μέχρι τότε, στο Υπουργείο Οικονομικών αναμένουν με αγωνία την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου καθώς ανησυχούν για ενδεχόμενη καταδικαστική απόφαση κατά της Κύπρου, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση