24news team
Νέες καταγγελίες εις βάρος του Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, πρώην αφεντικού των Harrods, προστίθενται στη λίστα, καθώς τώρα τον κατηγορούν και 12 άνδρες για σεξουαλική κακοποίηση -εκτός των άνω των 420 γυναικών που το έχουν κάνει ήδη.
Ειδικότερα, 12 άνδρες πρώην εργαζόμενοι των Harrods ισχυρίζονται ότι υπέστησαν βία, λεκτική και σωματική από τον αλ Φαγέντ και τους σωματοφύλακές του.
Ο εφιάλτης μίας από τις εκατοντάδες γυναίκες
Μία από τις εκατοντάδες γυναίκες, η Helen, παραιτήθηκε από το δικαίωμα της ανωνυμίας. Ήταν 23 ετών και εργαζόταν στην «ονειρεμένη» δουλειά της στο Harrods για σχεδόν δύο χρόνια, όταν ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ τη βίασε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Ντουμπάι.
Μήνες αργότερα, όταν ο Μοχάμεντ της πρόσφερε κάποια δουλειά προσωπικής βοηθού με τον μικρότερο αδελφό του, το είδε ως μια διέξοδο διαφυγής - αλλά αντ' αυτού λέει ότι ο Σαλάχ την νάρκωσε και πιστεύει ότι στη συνέχεια τη βίασε ενώ ήταν αναίσθητη.«Αυτός (ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ) με μοιράστηκε με τον αδελφό του», λέει.
Η Helen μιλάει για πρώτη φορά, αφού αισθάνθηκε ότι σιωπούσε για 35 χρόνια, εν μέρει λόγω μιας συμφωνίας εμπιστευτικότητας της Harrods που της είπαν να υπογράψει. «Έκλεψαν ένα κομμάτι μου», λέει. «Άλλαξαν την πορεία ολόκληρης της ζωής μου».
Κι άλλες καταγγελίες
Το BBC μίλησε επίσης ανεξάρτητα με δύο άλλες γυναίκες που λένε ότι κακοποιήθηκαν τόσο από τον Μοχάμεντ όσο και από τον Σαλάχ.
Λένε ότι διακινήθηκαν στο εξωτερικό και εξαπατήθηκαν από τον Σαλάχ για να καπνίσουν κρακ. «Προσπαθούσε να με εθίσει στο κρακ, ώστε να μπορεί να μου κάνει ό,τι θέλει», δήλωσε μία από τις γυναίκες στο BBC. «Είχα γνωρίσει τον Σαλάχ και φαινόταν πολύ φιλικός, δεν έμοιαζε καθόλου με τον αδελφό του».
Αφού εργάστηκε για δύο ημέρες με τον Σαλάχ, η Helen θυμάται ότι της πρόσφερε ένα ποτήρι σαμπάνια για να την ευχαριστήσει. «Μέσα σε λίγες γουλιές άρχισα να αισθάνομαι λίγο ζαλισμένος, αλλά δεν μπορώ να το περιγράψω ως μέθη. Ήταν ένα πραγματικά ζαλισμένο και περίεργο συναίσθημα. Δεν αισθανόμουν καλά». Ο Σαλάχ άρχισε να παίζει μουσική και η Έλεν ένιωσε ότι «ήταν σίγουρα ώρα να φύγει, είχε αρχίσει να γίνεται πολύ άνετος».
Η Helen λέει ότι ο Σαλάχ την πίεσε να κάνει «μόνο μια τζούρα» από μια πίπα που περιείχε κρακ. «Αυτό θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα», θυμάται να της λέει. «Αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θυμάμαι από εκείνο το βράδυ», λέει.
Θυμάται ότι ξύπνησε ξαπλωμένη σε έναν καναπέ σε ένα εντελώς διαφορετικό δωμάτιο, με θολή όραση και ολόκληρο το σώμα της να τρέμει. Ο Σαλάχ καθόταν στα πόδια της κρατώντας ένα ποτήρι νερό και ένα δισκίο και φαινόταν «νευρικός και πανικόβλητος», λέει. Καθώς σηκώθηκε, παρατήρησε ότι το κουμπί του τζιν της ήταν ξεκούμπωτο και ότι έλειπε η ζώνη της.
Η Helen θυμάται ότι ένιωσε μια αίσθηση ανάμεσα στα πόδια της και ανακάλυψε σπέρμα. «Δεν ήταν μόνο σε ένα μέρος, ήταν και σε ένα άλλο». Προσθέτει: «Ήξερα τότε τι είχε συμβεί. Το ήξερα».
Η Helen λέει ότι ο Σαλάχ τηλεφώνησε τότε στον αδελφό του, Μοχάμεντ, μπροστά στα μάτια της για να τον ενημερώσει ότι δεν θα πήγαινε να εργαστεί στο Harrods εκείνη την ημέρα. Η συνομιλία τους ήταν στα αραβικά και η Helen λέει ότι το μόνο που άκουγε ήταν «να γελούν μεταξύ τους».
Επειδή αισθανόταν ακόμα τις συνέπειες των ναρκωτικών, η Helen λέει ότι χρειαζόταν βοήθεια για να επιστρέψει στο διαμέρισμά της. Καθώς ο Σαλάχ τη συνόδευε στο σπίτι της, της πρότεινε να κάνουν μια στάση για να επισκεφθούν έναν φίλο.
Το πρώτο πράγμα που της είπε ο φίλος της Σαλάχ, θυμάται η ίδια, ήταν: «Γεια σου, πώς είσαι σήμερα το πρωί;» Λέει ότι δεν γνώριζε τον άνδρα και όταν κοίταξε τον Σαλάχ περίεργα, λέει ότι της είπε: «Σε είδε χθες το βράδυ».
Η Helen αποφάσισε να φύγει. «Απλά ήθελα να μείνω μόνη μου. Καθώς έκλεινα την πόρτα, άκουγα αυτούς τους δύο άνδρες να γελούν». Πλέον πιστεύει ότι ο φίλος του Σαλάχ τη βίασε επίσης εκείνο το βράδυ ενώ ήταν αναίσθητη και είναι σίγουρη ότι τη βίασαν κολπικά και πρωκτικά. Λίγο αργότερα, η Helen παραιτήθηκε από το Harrods.
Δύο άλλες γυναίκες που εργάζονταν στο Harrods λένε ότι πιστεύουν ότι ο τρόπος με τον οποίο μεταφέρθηκαν στο Μονακό και τη νότια Γαλλία για να κακοποιηθούν από τον Σαλάχ θα μπορούσε τώρα να θεωρηθεί εμπορία ανθρώπων, επειδή προσελκύστηκαν με παραπλανητικές προσφορές εργασίας και έγιναν αντικείμενο σεξουαλικής εκμετάλλευσης, συνέχισε το BBC.
Πηγή: ethnos