ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ήχησαν σειρήνες στο νότιο Ισραήλ, στα σύνορα με τη Γάζα

«Πρώτη φορά εδώ και δύο μήνες» λένε οι IDF

Σειρήνες ήχησαν για πρώτη φορά εδώ και δύο μήνες στο νότιο Ισραήλ για πρώτη φορά εδώ και δύο μήνες, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

«Σχεδόν ένα χρόνο μετά την 7η Οκτωβρίου, η Χαμάς εξακολουθεί να απειλεί τους πολίτες μας με την τρομοκρατία της και θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε εναντίον της», ανέφερε ο στρατός σε ανάρτησή του στο Χ.

Οι περιοχές όπου ήχησαν οι σειρήνες, η Ein HaShlosha και η Kissufim, βρίσκονται και οι δύο κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.

Σειρήνες ήχησαν στο νότιο Ισραήλ σα σύνορα με τη Γάζα

Ισραηλινές επιδρομές και ρουκέτες της Χεζμπολάχ

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε σειρά επιθέσεων στη νότια Βηρυτό το βράδυ της Πέμπτης, σε έναν από τους πιο έντονους βομβαρδισμούς της πόλης από την έναρξη των επιδρομών την περασμένη εβδομάδα, καθώς η Χεζμπολάχ συνέχισε να επιτίθεται στο βόρειο Ισραήλ.

Οι επιδρομές έγιναν καθώς το Ισραήλ απέκοψε επίσης έναν βασικό δρόμο κοντά στο συνοριακό πέρασμα Μασνάα του Λιβάνου με τη Συρία, τον οποίο χρησιμοποίησαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι για να διαφύγουν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς τις τελευταίες ημέρες, μεταδίδει η Guardian.

Πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι το Ισραήλ είχε πραγματοποιήσει 11 διαδοχικές επιδρομές στο προπύργιο της οργάνωσης στην πρωτεύουσα του Λιβάνου. Ο Χασίμ Σαφιεντίν, ο πιθανότερος υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον Χασάν Νασράλα στην ηγεσία της Χεζμπολάχ και επικεφαλής του εκτελεστικού συμβουλίου της, ήταν ο στόχος των χτυπημάτων, ανέφεραν οι New York Times και το Axios, επικαλούμενοι ισραηλινούς αξιωματούχους. Το αποτέλεσμα των επιθέσεων, που λέγεται ότι είχαν στόχο μια συνάντηση ανώτερων στελεχών της οργάνωσης, δεν είναι σαφές. Πλάνα έδειχναν γιγαντιαίες μπάλες φωτιάς να αναδύονται μαζί με πυκνό καπνό.

 

Ο Χαμενεΐ απειλεί το Ισραήλ

Στο πρώτο δημόσιο κήρυγμά του μετά από πέντε χρόνια στο πλαίσιο της προσευχής της Παρασκευής και εν αναμονή των ισραηλινών αντιποίνων για το πρόσφατο μπαράζ πυραύλων που εξαπέλυσε η Τεχεράνη, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, με ένα τουφέκι παρά πόδα, διεμήνυσε ότι τα σχέδια των εχθρών του Ιράν θα αποτύχουν.

«Οι πολιτικές που έχει υιοθετήσει ο εχθρός μας θέλουν να σπείρουν τον σπόρο της διχόνοιας μεταξύ των μουσουλμάνων. Είναι ο ίδιος εχθρός για τους Παλαιστίνιους, τους Λιβανέζους, τους Αιγύπτους και του Ιρακινούς. Είναι ο ίδιος εχθρός για τους λαούς της Υεμένης και της Συρίας» είπε ο Χαμενεΐ μπροστά στο τεράστιο πλήθος, που συγκεντρώθηκε στο μεγάλο τέμενος Μοσάλα, στο κέντρο της Τεχεράνης, για το μνημόσυνο για τον δολοφονηθέντα ηγέτη της Χεζμπολάχ, Νασράλα.

«Δεν θα καθυστερήσουμε, ούτε θα βιαστούμε να κάνουμε το καθήκον μας» αντιμετωπίζοντας το Ισραήλ, απείλησε.

Ο Χαμενεϊ πρόσθεσε ότι η επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου του 2023 ήταν δικαιολογημένη, όπως και το ιρανικό μπαράζ με βαλλιστικούς πυραύλους προ ημερών εναντίον «του λυσασμένου σκύλου με χαρακτηριστικά λύκου», όπως χαρακτήρισε το Ισραήλ.

Τόνισε ότι οι μουσουλμάνοι απανταχού της Γης πρέπει να είναι ενωμένοι και κάλεσε τις μουσουλμανικές χώρες να δέσουν τη ζώνη της αντίστασης» από το Αφγανιστάν μέχρι την Υεμένη και από το Ιράν μέχρι τη Λωρίδα της Γάζας και τον Λίβανο.

Πηγή: iefimerida 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση