ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Δεν είναι μόνο το Iron Dome - Το «πολυεπίπεδο» σύστημα αεράμυνας του Ισραήλ

Τι είναι τα Arrow 2 και Arrow 3

Βίντεο από την αναχαίτιση των ιρανικών πυραύλων επάνω από το Ισραήλ κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από την στιγμή της επίθεσης.

Το Iron Dome αποτελεί το πιο γνωστό σχεδιασμένο σύστημα του Ισραήλ, ωστόσο, είναι μόνο ένα μέρος του «πολυεπίπεδου» συστήματος που χρησιμοποιεί η χώρα για την αντιμετώπιση διαφορετικών απειλών.

Όπως εξηγεί ο ανταποκριτής του BBC, Πολ Άνταμς, όταν πρόκειται για μεγαλύτερες απειλές, το Ισραήλ έχει και άλλα εργαλεία στη διάθεσή του. Το David's Sling χρησιμοποιείται για την αναχαίτιση μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς ρουκετών, καθώς και βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ.

Ισραήλ: Τι είναι τα Arrow 2 και Arrow 3

Όταν πρόκειται για βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, οι οποίοι πετούν εκτός της γήινης ατμόσφαιρας, το Ισραήλ διαθέτει τους αναχαιτιστές Arrow 2 και Arrow 3. Και οι δύο έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατάρριψη βαλλιστικών πυραύλων που εκτοξεύτηκαν από τους αντάρτες Χούθι στην Υεμένη».

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC, «το Ισραήλ χρησιμοποίησε όλα τα μέσα της αεράμυνάς του κατά την τελευταία επίθεση του Ιράν, στα μέσα Απριλίου, στην οποία συμμετείχαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι κρουζ. Το David's Sling και τα Arrow 2 και 3 θα έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση των αποψινών επιθέσεων.

Τα βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνουν ότι ένας σημαντικός αριθμός πυραύλων πέρασε μέσα από τις άμυνες του Ισραήλ, γεγονός που υποδηλώνει ότι σε ορισμένα σημεία οι άμυνες αυτές εξουδετερώθηκαν».

Πηγή: iefimerida 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση