ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Διάταγμα Ζελένσκι κατά γνωστού Κύπριου και εταιρειών του

Τι αποκαλύπτει δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Interfax Ukraine»

24news team

Κυπριακά ονόματα έχουν προστεθεί στον κατάλογο με τις κυρώσεις από πλευράς Ουκρανίας, στο πλαίσιο προεδρικού διατάγματος (8/10) και απόφασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Interfax Ukraine».

Πρόκειται, όπως αναφέρεται, για τον δικηγόρο Ανδρέα Σοφοκλέους, καθώς και για εργαζομένους στην εταιρεία του Andreas M. Sofocleous & Co LLC, που δραστηριοποιείται επαγγελματικά και στην Ουκρανία.

Το ουκρανικό δημοσίευμα

Υπό τον τίτλο «Η Ουκρανία επιβάλλει κυρώσεις στον Κύπριο δικηγόρο Σοφοκλέους, στους συναδέλφους του, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Smart Holding, Πέρτιν», το δημοσίευμα αναφέρει:

«Ο Κύπριος δικηγόρος Ανδρέας Σοφοκλέους, ο οποίος έχει πολλές διασυνδέσεις στην Ουκρανία και υπάλληλοι της εταιρείας του, Andreas M. Sofocleous & Co LLC, που έχει γραφεία στην Ουκρανία, καθώς και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Smart Holding Alexey Pertin, προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα 698 της 8ης Οκτωβρίου και απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας, κυρώσεις επιβλήθηκαν επίσης στους Χρυσόστομο, Χαρούλα και Χριστίνα Σοφοκλέους, Κωνσταντίνα Αλκιβιάδου, Χριστίνα Μιχαηλίδου, Έλενα Ιωνά, Αφροδίτη Λουκαΐδου, Νικόλ Γαροφίτα, Άννα Κορελίδου και Μενέλαος Σάζος.

Ντίναμο Κιέβου και διαμάχες

Ο Ανδρέας Σοφοκλέους και άλλοι Κύπριοι δικηγόροι στη λίστα αναφέρονται ως δικαιούχοι πολλών ουκρανικών εταιρειών. Το όνομα του Σοφοκλέους έχει αναφερθεί σε σχέση με ιδιοκτησιακές διαμάχες για την ποδοσφαιρική ομάδα Ντίναμο Κιέβου τη δεκαετία του 2000 και την TVi το 2013, καθώς και σε πιο πρόσφατες δικαστικές διαμάχες με τον Βίκτορ Μέντβεντσιουκ για τη διαχείριση του President Hotel.

Ο Σοφοκλέους ήταν επίσης μειοψηφικός μέτοχος της PrivatBank της Λετονίας και η εταιρεία του ήταν διαχειρίστρια των Smart Trust και Step Trust, στην οποία ο ιδρυτής της Smart Holding, Βλάντιμ Νοβίνσκι, μεταβίβασε περιουσιακά στοιχεία στα τέλη του 2022. Ωστόσο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ουκρανίας αργότερα αφαίρεσε αυτά τα καταπιστεύματα από το μητρώο από τους τελικούς δικαιούχους, πιστεύοντας ότι ο Νοβίνσκι προσπαθούσε να αποφύγει τις κυρώσεις που του επέβαλε η Ουκρανία την ίδια στιγμή.

Οι κυπριακές εταιρείες

Με το ίδιο διάταγμα επιβάλλονται κυρώσεις στις κυπριακές εταιρείες Proteas Management Services Ltd, Proteas Trustee Services Ltd, Proteas Trustees Ltd και Proteas Consulting and Services Limited, που ανήκουν στον όμιλο του Ανδρέα Σοφοκλέους».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση