ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Eπίθεση των Ισραηλινών - Χτυπούν ιρανικές βάσεις στη Συρία

Σφοδροί βομβαρδισμοί και σε προάστεια της Βηρυτού - καταστράφηκε υπόγεια αποθήκη οπλισμού (ΒΙΝΤΕΟ)

Νύχτα αγωνίας στη Μέση Ανατολή καθώς όπως όλα δείχνουν το Ισραήλ προχωρά σε αντίποινα για την ιρανική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου με βαλλιστικούς πυραύλους.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα έγινε γνωστό ότι το Ισραήλ χτύπησε στο Ντέιρ Αλ Ζορ, τις σημαντικές ιρανικές βάσεις της Συρίας.

Παράλληλα με το χτύπημα στο Ιράν, οι Ισραηλινοί εντείνουν την στρατιωτική πίεση και προς τον Λίβανο. Ο ισραηλινός στρατός προχώρησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα σε ένα νέο μπαράζ σφοδρών βομβαρδισμών κατά της Χεζμπολάχ.

Νωρίτερα είχε καλέσει τους κατοίκους συγκεκριμένων κτιρίων στα νότια προάστια της Βηρυτού να τα εκκενώσουν αμέσως, σύμφωνα με ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Στόχος η μεγαλύτερη υπόγεια αποθήκη οπλισμού

Πηγές από τον ισραηλινό στρατό αναφέρουν πως το μπαράζ με χτυπήματα στα νότια της Βηρυτού είχαν ως στόχο τη μεγαλύτερη υπόγεια αποθήκη οπλισμού της Χεζμπολάχ στο σημείο. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως στους συγκεκριμένους χώρους η οργάνωση είχε αποθηκεύσει μεγάλο αριθμό πυραύλων, ρουκετών, αντιαρματικών πυραύλων και πυραύλων κατά πλοίων. Με τα οκτώ διαδοχικά χτυπήματα με διατρητικές αλλά και «συμβατικές» βόμβες το συγκεκριμένο σημείο έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Έκλεισε ο εναέριος χώρος της Τεχεράνης

H Τεχεράνη εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με την οποία κλείνει τον δυτικό εναέριο χώρο για τις πτήσεις των εμπορικών σκαφών. Όλα τα πρωτόκολλα πολέμου έχουν ενεργοποιηθεί εντός του Ιράν, σύμφωνα με τοπικές πηγές. Τα κινεζικά Hong Qi 9 (HQ-9), τα ρωσικά S-400 και το ιρανικό σύστημα Bavar-373 έχουν ενεργοποιηθεί σε όλο το Ιράν για να χτυπήσουν οποιοδήποτε F-16 ή F-35 που θα προσπαθήσει να εισέλθει στον ιρανικό εναέριο χώρο.

Η Ιορδανία έχει προειδοποιηθεί για μια ισραηλινή επίθεση στο Ιράν τις επόμενες ώρες, όπως μετέδωσε το Κανάλι 14 του Ισραήλ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση