ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εξερράγη βόμβα έξω από τα γραφεία της Hellenic Train (ΒΙΝΤΕΟ)

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα

Βόμβα εξερράγη λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ έξω από τα γραφεία της Hellenic Train στη λεωφόρο Συγγρού. Ο μηχανισμός είναι άγνωστης συνδεσμολογίας και ισχύος. Άγνωστο είναι επίσης, αν και σε τι έκταση έχουν προκληθεί ζημιές. Κατά τις πρώτες εκτιμήσεις πάντως, ο μηχανισμός δεν ήταν ισχυρός.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις τόσο ο μηχανισμός και ο τρόπος που έδρασαν οι δράστες θυμίζουν έντονα τη βόμβα που είχε τοποθετηθεί πέρσι τον Φεβρουάριο στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου: Σε σακίδιο, με λουκέτο.

Αυτή την ώρα οι αστυνομικοί έχουν δημιουργήσει περίμετρο ασφαλείας, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχει κι άλλος μηχανισμός και να μπορέσουν να πλησιάσουν με ασφάλεια και να περισυλλέξουν όλα τα στοιχεία. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν ο μηχανισμός ήταν στο σακίδιο ή στη μπαγκαζιέρα του δικύκλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστος είχε τηλεφωνήσει και προειδοποίησε για τοποθέτηση βόμβας στα γραφεία της Hellenic Train στις 20:53. Όπως είπε «η βόμβα θα σκάσει σε χρονικό διάστημα 35-40 λεπτά», ενώ τόνισε «δεν είναι φάρσα».

Τα στελέχη του ΤΕΕΜ που έφτασαν άμεσα στο σημείο εντόπισαν ένα σκούτερ χωρίς πινακίδες πάνω στο οποίο είχε τοποθετηθεί και ένα σακίδιο με λουκέτο.

Η Συγγρού έχει κλείσει για την κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος της Αθανασίου Διάκου μέχρι την Καλλιρόης.

Πηγή: Protothema

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X