ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ κρύβει πυραύλους ακόμα και σε σοφίτες (ΦΩΤΟΣ)

«Συντρίβουμε αυτό που είχε κατασκευάσει η Χεζμπολάχ εδώ και 20 χρόνια»

Φωτογραφίες που υποστηρίζει ότι αποδεικνύουν ότι η Χεζμπολάχ κρύβει πυρομαχικά σε σπίτια, δημοσίευσε το Ισραήλ σε μία προσπάθεια να προλάβει τις επικρίσεις για τα ευρείας κλίμακας πλήγματα στο Λίβανο, τα οποία έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμής το θάνατο τουλάχιστον 500 ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων άλλων.

Μεταξύ των όπλων που το Ισραήλ ανέφερε ότι είχαν αποθηκευτεί σε κατοικίες του Λιβάνου, ήταν πύραυλοι κρουζ και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Σε μια περίπτωση, οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις αποκάλυψαν φωτογραφίες που έδειχναν, όπως είπαν, έναν πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς τοποθετημένο σε εκτοξευτή στη σοφίτα του σπιτιού μιας λιβανέζικης οικογένειας.

«Συντρίβουμε αυτό που είχε κατασκευάσει η Χεζμπολάχ εδώ και 20 χρόνια», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην αίθουσα διοίκησης της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων των IDF.

Το Ισραήλ πραγματοποίησε τη Δευτέρα πλήγματα σε περίπου 1.600 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο, δήλωσε ο εκπρόσωπος των IDF υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, με τα περισσότερα από αυτά να στοχεύουν σε όπλα που ήταν αποθηκευμένα σε σπίτια. Σε αυτά περιλαμβάνονταν «πύραυλοι κρουζ που μπορούν να φτάσουν εκατοντάδες χιλιόμετρα, βαριές ρουκέτες με κεφαλή 1.000 κιλών, ρουκέτες μεσαίου βεληνεκούς που φτάνουν σε ακτίνα έως και 200 χιλιόμετρα, ρουκέτες μικρού βεληνεκούς και οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη».

Ο αρχηγός του επιτελείου των IDF αντιστράτηγος Herzi Halevi μίλησε για «προληπτική επιθετική επιχείρηση». «Καταστρέφουμε τις στρατιωτικές υποδομές που η Χεζμπολάχ έχτισε επί 20 χρόνια. Αυτό είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση