ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Καταθέστε τα όπλα, παραδώστε ομήρους και θα ζήσετε

Νετανιάχου προς τους μαχητές της Χαμάς: Καταθέστε τα όπλα και παραδώστε τους ομήρους και θα ζήσετε

24news team

Το κακό υπέστη ένα πολύ βαρύ πλήγμα με την εξόντωση του αρχηγού της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, είπε την Πέμπτη (17/10) σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέμιαμιν Νετανιάχου.

Λίγο μετά την επιβεβαίωση από το υπουργείο Εξωτερικών ότι όντως ο Σινουάρ είναι νεκρός, ο Νετανιάχου στη δήλωσή τονίζει ότι η χώρα του εργάζεται για την απελευθέρωση των ομήρων.

«Αυτή η αρχή της ημέρας μετά την Χαμάς και είναι μια ευκαιρία για εσάς, τους κατοίκους στη Γάζα, να απελευθερωθείτε επιτέλους από αυτή την τυραννία», είπε, εννοώντας τη Χαμάς.

Ακόμη, ο Νετανιάχου τόνισε ότι η Χαμάς δεν θα μπορέσει ποτέ ξανά να κυβερνήσει τη Γάζα, ενώ κάλεσε τους μαχητές της οργάνωσης να παραδοθούν. Απευθυνόμενος προς τους μαχητές είπε ότι «όποιος καταθέσει τα όπλα του και απελευθερώσει τους ομήρους μας, θα του επιτρέψουμε να ζήσει και να φύγει».

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 100 όμηροι παραμένουν στα χέρια της Χαμάς, αν και το πιθανότερο είναι ότι πολλοί δεν είναι πια στη ζωή.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αποκάλεσε, τέλος, τον πόλεμο στη Γάζα, «Πόλεμο της Ανάστασης», μια ονομασία που είχε προτείνει ο ίδιος σε προηγούμενο κυβερνητικό συμβούλιο.

Πηγή: Protothema

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση