ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο στην Αττική αλλά διάσπαρτες εστίες

Απειλούνται σπίτια, 112 για εκκένωση του οικισμού Ερυθρός

Παραμένει χωρίς ενιαίο μέτωπο η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή του Βαρνάβα.

Η φωτιά από εκεί εξαπλώθηκε σε μεγάλο μέρος της βορειοανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις αντιμετωπίζουν διάσπαρτες ενεργές εστίες από τον Βαρνάβα μέχρι την Νέα Μάκρη και έως την Πεντέλη, ενώ συνεχώς σημειώνονται αναζωπυρώσεις. Οι άνεμοι που πνέουν από χθες το βράδυ είναι εξασθενημένοι σε σχέση με τις δύο προηγούμενες ημέρες, αλλά δεν έχουν κοπάσει.

Όλες οι εξελίξεις

- Μικρές διάσπαρτες εστίες σήμερα στην Αττική

- Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο 40 ώρες μετά την έναρξη της πυρκαγιάς, αλλά διάσπαρτες εστίες, τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Β. Κικίλιας αναφερόμενος στις εξελίξεις για την πυρκαγιά στη Βορειοανατολική Αττική.

Ανέφερε ότι πήραν μέρος 702 πυροσβέστες, 27 ομάδες δασοκομάντος, 199 οχήματα, 35 εναέρια μέσα (17 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα τρία για το συντονισμό τους), εθελοντές, αστυνομία, στρατός, δασάρχες και δασικοί εργάτες, η Περιφέρεια Αττικής, Δήμοι και με τη βοήθεια του 112, εκκένωσαν και διέσωσαν 45 περιοχές.

- «Εκκενώθηκαν και διασώθηκαν 45 περιοχές από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη βορειοανατολική Αττική» όπως τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωσή του για την πορεία των επιχειρήσεων.

- Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Προφάρτα στα Καλύβια Θορικού Αττικής.

- Βελτιωμένη η εικόνα στη Νέα Μάκρη μετά την αναζωπύρωση που σημειώθηκε τα ξημερώματα

- Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος: Εκατοντάδες οι διάσπαρτες εστίες, θα δώσουμε μάχη να οριοθετηθεί κατά το δυνατόν σήμερα η φωτιά

- Σήμερα αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας για βοήθεια μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας δυνάμεις από την Γαλλία, την Ιταλία, την Σερβία, την Τσεχία, την Τουρκία και την Ρουμανία.

- Καλύτερη η κατάσταση στη Νέα Μάκρη

Η μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής και των εθελοντών έφερε αποτέλεσμα, καθώς η είκονα από το μέτωπο της Νέας Μάκρης είναι σαφώς βελτιωμένη. Σε επιφυλακή ωστόσο παραμένουν οι δυνάμεις για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

- Δήμαρχος Μαραθώνα: Επικίνδυνη η κατάσταση στον Ερυθρό – Κοντά στα σπίτια οι φλόγες

Πολύ κοντά στα σπίτια καίει η φωτιά στον οικισμό Ερυθρός της Νέας Μάκρης, όπου εστάλη τα ξημερώματα και μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας χαρακτήρισε επικίνδυνη την κατάσταση καθώς έχει πλησιάσει πολύ κοντά στον οικισμό.

Φωτιές στην Αττική: Βρέθηκε απανθρακωμένη σορός γυναίκας

- Απογειώθηκαν τα εναέρια μέσα

Με το πρώτο φως της ημέρας απογειώθηκαν τα εναέρια μέσα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δόθηκε εντολή να σηκωθούν τρία αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα και ένα συντονιστικό.

- Νέο μήνυμα από το 112 στις 05:00

Μήνυμα του 112 στους κατοίκους του οικισμού Ερυθρός εστάλη λίγα λεπτά μετά τις 05:00, ώστε να απομακρυνθούν μέσω Λεωφόρου Μαραθώνος προς Ραφήνα.

Με πληροφορίες από iefimerida.gr / protothema.gr / cnn.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση