ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μπαράζ ρουκετών της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ

Με βομβαρδισμό απάντησε το Τελ Αβίβ

Ομοβροντία περίπου 50 ρουκετών εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύχτας η Χεζμπολάχ από τον Λίβανο εναντίον του βόρειου Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός (ΙDF) με το Τελ Αβίβ να απαντά με βομβαρδισμό – τον πρώτο εδώ και μέρες – στη νότια Βηρυτό.

«Πολλά βλήματα αναχαιτίστηκαν» και άλλα έπεσαν σε παραμεθόριες περιοχές, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί, σύμφωνα με την ενημέρωση του IDF για τις ρουκέτες της Χεζμπολάχ.

Από την πλευρά του, το φιλοϊρανικό κίνημα του Λιβάνου ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις, υπογραμμίζοντας πως εκτόξευσε «ομοβροντία ρουκετών» εναντίον της ισραηλινής πόλης Σάφεντ.

Λίβανος: Το Ισραήλ βομβάρδισε νότια προάστια της Βηρυτού

Η απάντηση του Ισραήλ ήρθε άμεσα με πλήγματα στο νότιο τμήμα του Λιβάνου, που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 10 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 15, σύμφωνα με το λιβανέζικο υπουργείο Υγείας.

Νωρίς το πρωί ισραηλινός βομβαρδισμός έπληξε τα νότια προάστια της Βηρυτού, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters, αφού η περιοχή είχε βρεθεί στο επίκεντρο σφοδρών βομβαρδισμών κατά τις ημέρες που προηγήθηκαν.

Οι αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν μία έκρηξη και είδαν μία στήλη καπνού.

Ο βομβαρδισμός ακολούθησε μία προειδοποίηση των Ισραηλινών προς τους διαμένοντες ενός κτιρίου της περιοχής, να το εγκαταλείψουν.

Ισραηλινός στρατός: Οι χερσαίες δυνάμεις σκότωσαν δεκάδες μέλη της Χεζμπολάχ χθες στο νότιο Λίβανο

Ο Ισραηλινός στρατός λέει ότι μέλη της 98ης μεραρχίας αλεξιπτωτιστών του συνεχίζουν τις επιχειρήσεις στο νότιο Λίβανο και στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας «εξολόθρευσαν δεκάδες τρομοκράτες και κατέστρεψαν πολλά όπλα» και σε σήραγγες.

Στην ανακοίνωσή τους οι IDF λένε ότι στρατιώτες τους ενεπλάκησαν σε μάχες εκ του σύνεγγυς με μαχητές της Χεζμπολάχ και ότι οι τελευταίοι στοχοποιήθηκαν και με πλήγματα από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία.

Ισραηλινοί στρατιώτες ανακάλυψαν εκτοξευτές ρουκετών, οβίδες, χειρομβομβίδες, αντιαρματικά βλήματα και άλλα όπλα που στόχευαν πόλεις του βορείου Ισραήλ.

Το τελευταίο 24ωρο ισραηλινοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί έπληξαν «πάνω από 140 τρομοκρατικούς στόχους της Χεζμπολάχ σε πάνω από 50 περιοχές του Λιβάνου», προσθέτουν οι IDF.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X