ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Μυστήριο με θάνατο ηθοποιού - Η συνάντηση μέσω εφαρμογής γνωριμιών

Απαντήσεις αναζητά η οικογένεια του ηθοποιού

«Πέπλο» μυστηρίου καλύπτει τις συνθήκες θανάτου Χιλιανού ηθοποιού Άλεξ Αράγια, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα σε κατάλυμα βραχυχρόνιας μίσθωσης που νοίκιαζε στο Μεντεγίν της Κολομβίας.

Το γυμνό σώμα του 42χρονου ηθοποιού ανακαλύφθηκε πεσμένο μπρούμυτα στο κρεβάτι μέσα στο σπίτι στο Μεντεγίν από μια καθαρίστρια στις 7 Ιουνίου, σύμφωνα με το χιλιανό ειδησεογραφικό έντυπο La Tercera.

Ο 42χρονος ηθοποιός βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 1 Ιουνίου στην Κολομβία για διακοπές, οι οποίες θα διαρκούσαν μέχρι την Τρίτη 11 Ιουνίου, ωστόσο εντοπίστηκε νεκρός και πλέον η οικογένειά του που έμαθε αργότερα για τον θάνατό του από τις ειδήσεις, αναζητά απαντήσεις και προσπαθεί να μάθει τι συνέβη.

Ο Άλεξ Αράγια (Πηγή: Facebook)

Σύμφωνα με τον αδελφό του που μίλησε στο έντυπο, ο άνδρας αποφάσισε να γνωρίσει κόσμο μέσω δημοφιλούς εφαρμογής γνωριμιών, συνομιλώντας με τουλάχιστον δύο άτομα που βρίσκονταν στην ίδια πόλη.

Κανόνισε συναντήσεις τη Δευτέρα 3 και την Πέμπτη 6 Ιουνίου, με την έρευνα που διεξάγεται σήμερα από την Εισαγγελία της Κολομβίας και την ίδια την οικογένεια να επικεντρώνεται στην τελευταία.

Τι έδειξαν οι κάμερες

Όπως δήλωσε ο αδελφός του, το βράδυ πριν βρεθεί νεκρός, ο Άλεξ είχε συναντηθεί με δύο γυναίκες που γνώρισε από την εφαρμογή. Βίντεο από κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τον Άλεξ να μπαίνει στο σπίτι όπου διέμενε γύρω στις 11:30 μ.μ. μαζί με τις δύο γυναίκες.

Είναι η τελευταία φορά που εμφανίζεται ζωντανός. Δύο ώρες αργότερα, στις 1:30, το υλικό από τις κάμερες δείχνει τις δύο γυναίκες να φεύγουν χωρίς αυτόν.

Σύμφωνα με τον Εντουάρντο Αράγια, οι δύο γυναίκες πήραν μαζί τους το τηλέφωνο και πιστωτικές κάρτες του Άλεξ τις οποίες χρησιμοποίησαν και για αγορές. Ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι οι γυναίκες δεν είναι οι μόνες που εμπλέκονται στον πρόωρο θάνατο του αδελφού του και πιστεύει ότι αποτελούν μέρος μιας μεγαλύτερης συμμορίας που έχει ως στόχο τουρίστες.

«Πήραν τις κάρτες τους, είδαμε ότι έκαναν μετακινήσεις μέσω του λογαριασμού Uber του αδελφού μου και έτσι συνειδητοποιήσαμε ότι εμπλέκονται περισσότερα άτομα, ότι ήταν μέρος μιας ομάδας που είναι αφοσιωμένη στο να κάνει αυτά τα πράγματα. Πήραν επίσης το τηλέφωνό του, έκαναν αγορές με τις κάρτες του σε βενζίνη, σε σούπερ μάρκετ, σε κοσμηματοπωλείο και έκαναν επίσης εντολές πληρωμής», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο αδελφός του θύματος είπε ακόμα ότι η οικογένεια πιστεύει πως οι γυναίκες νάρκωσαν τον 42χρονο και ότι ως εκ τούτου όντας ευάλωτος, θα μπορούσε να δώσει πληροφορίες που τους επέτρεψαν να χρησιμοποιήσουν τις συσκευές του.

Η οικογένεια πιστεύει ότι τον νάρκωσαν

Παρόλο που τα αιτία θανάτου του Άλεξ δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, ο Εντουάρντο πιστεύει ότι τον νάρκωσαν – πιθανώς με μπουρουντάγκα, γνωστή και ως σκοπολαμίνη, ένα άοσμο και άγευστο φάρμακο που μπορεί να προκαλέσει απώλεια των αισθήσεων για 24 ώρες ή και περισσότερο. Μεγαλύτερες δόσεις, ωστόσο, μπορεί να είναι θανατηφόρες.

Το ηρεμιστικό σε μορφή σκόνης χρησιμοποιείται ευρέως από τους εγκληματίες σε ποτά, αφήνοντας τα θύματα ευάλωτα σε ληστεία. Ορισμένα άτομα έχουν πεθάνει, ενώ άλλα έχουν αναρρώσει μετά την παροχή επείγουσας ιατρικής βοήθειας.

Ο ηθοποιός δεν είχε ορατά σημάδια τραυματισμού και το σώμα του βρέθηκε σε παρόμοια κατάσταση με άλλους τουρίστες που έχουν βρεθεί νεκροί στην περιοχή. «Φως» στα αίτια θανάτου αναμένεται να δώσει η νεκροψία και οι τοξικολογικές εξετάσεις που θα γίνουν στο άψυχο σώμα του.

 

Ο Άλεξ Αράγια (Πηγή: Facebook)

Ο Άλεξ είναι ο 29ος τουρίστας που πεθαίνει στο Μεντεγίν μόνο φέτος.

Αν και η οικογένεια του Χιλιανού διαβεβαιώνει ότι έχει λάβει υποστήριξη από το προξενείο της Χιλής στην Κολομβία, εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι οι πληροφορίες παραμένουν ασαφείς. Μάλιστα όπως λένε αν δεν είχαν πιέσει τις Αρχές για να μάθουν τι συνέβη, τα στοιχεία που θα είχαν θα ήταν μηδενικά.

Η Noticias Caracol ανέφερε την Τρίτη ότι η κατοικία, την οποία ο Alex Araya νοίκιασε για 11 ημέρες στο Μεντεγίν, δεν ήταν καταχωρημένη για να λειτουργεί ως κατάλυμα βραχυχρόνια μίσθωσης.

Πηγή: in.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X