ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

O Γκέιτς δώρισε 50 εκ. στην καμπάνια της Καμάλα

Ανησυχίες του Γκέιτς για μια δεύτερη προεδρία Τραμπ

24news team

Ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς φέρεται να δώισε πρόσφατα ένα ποσό γύρω στα 50 εκατ. δολάρια στην οργάνωση Futures Forward, που υποστηρίζει την υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις για το ύψιστο αξίωμα των ΗΠΑ.

Η δωρεά των χρημάτων υποτίθεται ότι θα γινόταν μυστικά, αλλά αργότερα ο Γκέιτς το επιβεβαίωσε έμμεσα στους Τάιμς της Νέας Υόρκης, σημειώνοντας ότι μολονότι γενικώς δεν παίρνει θέση υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος, «αυτές οι εκλογές είναι διαφορετικές».

«Υποστηρίζω υποψηφίους που επιδεικνύουν ξεκάθαρη δέσμευση για τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης, τη μείωση της φτώχειας και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο», είπε ο Γκέιτς, σε δήλωσή του, που εστάλη στην αμερικανική εφημερίδα και δεν αφορούσε άμεσα στη δωρεά.

«Έχω μακρά ιστορία συνεργασίας με ηγέτες από όλο το πολιτικό φάσμα, αλλά αυτές οι εκλογές είναι διαφορετικές, με άνευ προηγουμένου σημασία για τους Αμερικανούς και τους πιο ευάλωτους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».

Ο Γκέιτς, του οποίου η καθαρή περιουσία εκτιμάται σε περίπου 105 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το Forbes, είναι αυτή τη στιγμή ο 13ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αν και έχει δηλώσει ότι δεν θέλει να θεωρείται «πολιτικός influencer».

Ανησυχίες του Γκέιτς για μια δεύτερη προεδρία Τραμπ

Η φερόμενη δωρεά του Γκέιτς φέρεται να έγινε μετά τη διατύπωση ανησυχιών του για μια επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο σε κατ’ ιδίαν τηλεφωνικές συνομιλίες του με φίλους και άλλα άτομα νωρίτερα φέτος, μολονότι έχει πει ότι θα συνεργαστεί με οποιονδήποτε από τους δύο μονομάχους.

Ωστόσο, ο Γκέιτς έχει επαινέσει στο παρελθόν τις προσπάθειες της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η φιλανθρωπική του οργάνωση, το «Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς» ανησυχεί ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο περικοπών στα προγράμματα οικογενειακού σχεδιασμού και παγκόσμιας υγείας, σύμφωνα με δύο πηγές του ιδρύματος.

Ο Γκέιτς προσπαθεί εδώ και πολλά χρόνια να τηρήσει αποστάσεις από τα δύο κόμματα στις ΗΠΑ, ώστε να μην πληγεί η αξιοπιστία του σε κυβερνήσεις και στελέχη τόσο των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικανών, ιδιαίτερα όσον αφορά εκείνα που μετέχουν σε πρότζεκτ στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Πηγή: iefimerida

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X