ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ο Μπαχτσελί προτείνει στρατιωτική δράση κατά του Τελ Αβίβ

Σε ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Ισραήλ, πλαισιωμένη από το αφήγημα Ερντογάν ότι η Τουρκία είναι ο «κρυφός στόχος» του Νετανιάχου, προέτρεψε σήμερα ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος ΜΗΡ και εταίρος της κυβέρνησης, στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

«Σήμερα το θέμα είναι η Άγκυρα, όχι η Βηρυτός», δήλωσε με επισημότητα ο Μπαχτσελί, διαχέοντας μία αίσθηση εθνικού κινδύνου και ενισχύοντας το αφήγημα του εταίρου του Ερντογάν ότι η πατρίδα τους είναι σε κίνδυνο.

 

Το θέμα είναι η Άγκυρα, όχι η Βηρυτός

«Δεν υπάρχει άλλο κομμάτι γης, δεν υπάρχει άλλη μεταναστευτική οδός, δεν υπάρχει άλλη γωνιά πατρίδας που να έχει απομείνει για να επιστρέψει το μεγάλο τουρκικό έθνος. Το όνομα αυτού του τόπου είναι ‘Δημοκρατία της Τουρκίας’ και το όνομα του έθνους είναι το ‘Τουρκικό Έθνος’. Είτε αυτά τα εδάφη και όσοι ζουν σε αυτά θα ζήσουν ως ένα και ενιαίο σύνολο, είτε το Τουρκικό Έθνος θα σβηστεί από την ιστορία. Αυτό ονομάζεται ιστορικό ανατολίτικο ζήτημα και τα μέρη είναι ξεκάθαρα. Σήμερα, το ζήτημα δεν είναι η Βηρυτός αλλά η Άγκυρα. Η κρυφή ατζέντα είναι η τουρκική πατρίδα. Το επόμενο στάδιο των πυραύλων και των δολοφονιών στη Μέση Ανατολή είναι η περιοχή της Ανατολίας», δήλωσε ο Τούρκος εθνικιστής, κάνοντας λόγο στη συνέχεια για «προσπάθειες επαναχάραξης των συνόρων γύρω μας».

«Η βία είναι απαραίτητη για να σταματήσει το Ισραήλ»

«Είναι σημαντικό, ειδικά σε μια τέτοια περίοδο, το κοινοβούλιό μας, με τα κόμματα εξουσίας και αντιπολίτευσης, να λειτουργεί με τρόπο που να φοβίζει τους εχθρούς μας», πρόσθεσε, καλώντας σε ενότητα και δράση, ενώ κάλεσε σε ανάληψη στρατιωτικής δράσης ως πρόσκομμα στις «επεκτατικές βλέψεις του Ισραήλ».

«Η χρήση βίας είναι επειγόντως αναγκαία για να σταματήσει το Ισραήλ. Ο ΟΗΕ πρέπει να αναλάβει άμεσα αυτό το ιστορικό και αναπόφευκτο έργο και να τιμωρήσει την αγέλη των δολοφόνων. Μετά τους πυραύλους που εκτόξευσε το Ιράν, η διαδικασία θα κλιμακωθεί και με τα πιθανά αντίποινα, η φωτιά θα καταπιεί τη Μέση Ανατολή».

«Φοβάμαι ότι το επόμενο στάδιο θα είναι: "Ας αναθέσει ο ΟΗΕ αυτό το έργο στην Τουρκία!"», σχολίασε σκωπτικά ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Ουνάλ Τσεβικόζ, λίγο μετά τις στρατιωτικές προτροπές Μπαχτσελί.

«Το Ισραήλ έχει κηρύξει τον πόλεμο στο Ισλάμ»

«Το Ισραήλ έχει κηρύξει πόλεμο όχι μόνο στο Ισλάμ αλλά και στην ανθρωπότητα», συμπλήρωσε ο Μπαχτσελί, προσθέτοντας και μία «‘θρησκευτική’ διάσταση στις ‘επεκτατικές’ φιλοδοξίες του ‘εχθρού’ Νετανιάχου, αλλά η μουσουλμανική Τουρκία δεν θα καθίσει με σταυρωμένα χέρια».

«Όλος ο κόσμος δεν πρέπει να ξεχνά ότι, αν το Ισραήλ στραφεί εναντίον μας, αν προσπαθήσει να πραγματοποιήσει σιωπηρές και ρητές επιχειρήσεις στη χώρα, θα το μετανιώσει χίλιες φορές. Η Τουρκία έχει τη δύναμη και τη δύναμη να το κάνει», δήλωσε ο Τούρκος εθνικιστής εταίρος της κυβέρνησης.

«Συναγερμός» στην τουρκική εθνοσυνέλευση

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί υποστήριξε επίσης ότι η απόφαση να συγκληθεί σήμερα το κοινοβούλιο, μετά τους ισχυρισμούς του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για πιθανή ισραηλινή επίθεση κατά της Τουρκίας, είναι σωστή.

Στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, οι Τούρκοι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, Χακάν Φιντάν και Γιασάρ Γκιουλέρ, αντίστοιχα, θα ενημερώσουν τους βουλευτές για την κατάσταση. Η αξιωματική αντιπολίτευση και ο αρχηγός της, Οζγκιούρ Οζέλ, προειδοποίησαν ότι, αν υπάρχει πραγματική απειλή, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα.

«Εάν δεν υπάρχει, τότε αυτή η ατζέντα θα ήταν ένας φτηνός ελιγμός με στόχο την εσωτερική πολιτική», τόνισαν. Επίσης, υπογράμμισαν ότι ο Ερντογάν είναι εκείνος που πρέπει να παράσχει τις πληροφορίες για την κατάσταση, δεδομένων των ισχυρισμών του.

Ο ηγέτης του CHP κλείνει την πόρτα στην προπαγάνδα ότι το Ισραήλ θα στοχεύσει την Τουρκία, σχολίασε η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Σοζτζού, ενώ όπως δήλωσε ο Οζέλ, «δεν μπορείτε να μας κάνετε να ξεχάσουμε τη φτώχεια φοβίζοντάς μας με το Ισραήλ».

Πηγή: ethnos.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση