ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Πάμε να τους σφάξουμε»: Σχεδίαζε μαζική δολοφονία που θα έμενε στην ιστορία

«Θα ήταν μια καλή προπαγανδιστική νίκη για το ισλαμικό κράτος»

Ανατριχίλα προκαλεί το σχέδιο του 20χρονου Μοχάμεντ Σαχζέμπ Χαν, από το Πακιστάν για μαζική δολοφονία Εβραίων στη Νέα Υόρκη, για να «γιορτάσει» την επέτειο της 7ης Οκτωβρίου, την επίθεση δηλαδή, της Χαμάς στο Ισραήλ.

Ο Χαν έλαβε νόμιμα καναδική φοιτητική βίζα τον Ιούνιο του 2023. Ήλπιζε, όπως αναφέρει η New York Post, ότι η σφαγή του θα έμενε στην ιστορία ως «η μεγαλύτερη επίθεση στις ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου».

«Θα πάμε στη Νέα Υόρκη για να τους σφάξουμε» με τουφέκια τύπου AR και μαχαίρια “για να κόψουμε τους λαιμούς τους”», είπε ο Χαν σε έναν μυστικό πράκτορα του FBI που πίστευε ότι ήταν εκ των συνωμοτών.

«Ακόμα και αν δεν επιτεθούμε σε κάποια εκδήλωση, μπορούμε εύκολα να μαζέψουμε πολλούς Εβραίους» συνέχισε.

Ο Χαν ήταν μεταξύ των 400.000 ξένων φοιτητών που έβγαλαν βίζα σε χρόνο ρεκόρ στον Καναδά το 2023.

Σε μια κοινή μυστική επιχείρηση με το FBI, οι καναδικές αρχές συνέλαβαν στις 4 Σεπτεμβρίου τον Χαν μόλις 19 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με τις ΗΠΑ, καθώς πήγαινε να συναντήσει έναν διακινητή που θα τον βοηθούσε να πραγματοποιήσει την επίθεση στο εβραϊκό εμπορικό κέντρο Chabad στο Μπρούκλιν.

Λίγους μόλις μήνες αφότου έφτασε στον Καναδά, ο Χαν άρχισε να σχεδιάζει την επίθεσή του στις ΗΠΑ εναντίον των «σιωνιστών Εβραίων» σε μια μη κατονομαζόμενη πόλη, σε μία από τις λειτουργίες της ιεράς ημέρας του Γιομ Κιπούρ. Θα οργάνωνε την επίθεση «σε εσωτερικό χώρο» όπου θα γνώριζε τις εισόδους και τις εξόδους «ώστε να μπορούμε να τους παγιδεύσουμε και να τους σκοτώσουμε».

«Θα θυσιάσουμε τους εαυτούς μας για να υποστηρίξουν οι μουσουλμάνοι το Ισλαμικό Κράτος»

Επρόκειτο για μια επίθεση αυτοκτονίας με ημιαυτόματα τουφέκια και μαχαίρια. «Θα θυσιάσουμε τους εαυτούς μας ώστε […] οι μουσουλμάνοι να ξυπνήσουν και να υποστηρίξουν το κράτος [δηλαδή το Ισλαμικό Κράτος ή ISIS]», όπως προκύπτει από τα δικαστικά αρχεία.

Προκειμένου να πραγματοποιήσει το σχέδιο μαζικής δολοφονίας, ο Χαν μπήκε σε δήθεν συνομιλίες τζιχαντιστών για να σχηματίσει τον πυρήνα του για την επίθεση αλλά ήταν στην πραγματικότητα, τσατ που παρακολουθούσαν μυστικοί πράκτορες του FBI.

«Θα ήταν μια καλή προπαγανδιστική νίκη για το ισλαμικό κράτος»

«Αν πετύχουμε, αυτή θα είναι μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις που έχουν γίνει ποτέ σε Εβραίους εκτός της ισραηλινής επικράτειας τον τελευταίο καιρό», είπε στον μυστικό πράκτορα του FBI, και «αυτό θα ήταν μια καλή προπαγανδιστική νίκη για το ισλαμικό κράτος».

Τελικά, επέλεξε να χτυπήσει στο «Chabad» στη Νέα Υόρκη, επειδή «ο πληθυσμός των Εβραίων εκεί είναι 1 εκατομμύριο και […] είναι πολύ απροστάτευτο».

Το σχέδιο του Χαν είναι μόλις το τελευταίο σε μια σειρά από έξι τρομοκρατικές επιθέσεις που έχει αποτρέψει η αστυνομία από τις 7 Οκτωβρίου, σε κάποιες από τις οποίες εμπλέκονται μετανάστες που μπήκαν στον Καναδά μετά τις αλλαγές στη μεταναστευτική πολιτική που έφερε ο Τριντό.

Πηγή: newsbeast 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση