ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πέφτουν μηνύσεις από τον σκηνοθέτη της τελετής έναρξης

Για αρνητικά σχόλια και απειλητικά μηνύματα

Ο σκηνοθέτης της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, Τομά Ζολί, κινήθηκε νομικά μετά το κύμα προσβολών σε βάρος του.

Ειδικότερα, ο σκηνοθέτης κατέθεσε μήνυση εξηγώντας ότι στοχοποιήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα λόγω απειλητικών, για τη ζωή του, μηνυμάτων και αρνητικών σχολίων για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του και της ισραηλινής καταγωγής του.
«Πολλά μηνύματα μίσους γράφτηκαν «στα αγγλικά», είπε μια από τις πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο. Εάν και η γεωγραφική προέλευση των μηνυμάτων δεν είχε ακόμη εντοπιστεί, «αναμφίβολα υπάρχουν συγγραφείς στο εξωτερικό», είπε αυτή η πηγή, τονίζοντας ότι η έρευνα βρισκόταν ακόμα στα αρχικά της στάδια.

Η έρευνα, υπό την ηγεσία του Εθνικού Πόλου για την Καταπολέμηση του Διαδικτυακού Μίσους (PNLH) της εισαγγελίας, ανατέθηκε στο Κεντρικό Γραφείο για την Καταπολέμηση των Εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας και Εγκλημάτων Μίσους (OCLCH), διευκρίνισαν αυτές οι πηγές.

Νωρίτερα μυνήσεις είχε καταθέσει η DJ Barbara Butch για απειλές κατά της ζωής της και άλλες προσβολές που δέχτηκε μετά τη συμμετοχή της σε τμήμα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

 

Πηγή: huffingtonpost

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση