ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συμφωνία Ισραήλ για επανέναρξη συνομιλιών εκεχειρίας στη Γάζα

Η ανακοίνωση Νετανιάχου ήρθε μετά τον ισχυρισμό του Ιράν ότι το Ισραήλ θέλει να εξαπλώσει τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

ΚΥΠΕ

Το Ισραήλ συμφώνησε να επαναρχίσει τις συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα την επόμενη εβδομάδα κατόπιν αιτήματος διεθνών μεσολαβητών, ανακοίνωσε το γραφείο του Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου, μετά από εντατικές διπλωματικές προσπάθειες, με στόχο την αποτροπή της κρίσης σε ολόκληρη την περιοχή.

Η ανακοίνωση ήρθε μετά τον ισχυρισμό του Ιράν ότι το Ισραήλ θέλει να εξαπλώσει τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, καθώς και επανειλημμένες κατηγορίες από αξιωματούχους της Χαμάς, ορισμένους αναλυτές και επικριτές στο Ισραήλ ότι ο Νετανιάχου παρέτεινε τις μάχες στη Γάζα για πολιτικό όφελος.

Ωστόσο, ο ακροδεξιός Υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ Μπεζαλέλ Σμότριτς χαρακτήρισε «επικίνδυνη παγίδα» μια συμφωνία, που θα προβλέπει κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι στρατεύματα επιχειρούν γύρω από το Χαν Γιούνις, την πόλη της νότιας Γάζας από την οποία οι στρατιώτες είχαν αποσυρθεί τον Απρίλιο μετά από μήνες σκληρών μαχών με τη Χαμάς.

"Αρκετά" φώναξε ο κάτοικος του Χαν Γιούνις, Αχμέντ αλ-Νατζάρ. "Ελεος, για όνομα του Θεού, τα μικρά παιδιά και οι γυναίκες πεθαίνουν στους δρόμους. Φτάνει!"

Ο στρατός έδωσε εντολή εκκένωσης για μέρη του Khan Yunis, και οι εικόνες από το δίκτυο AFPTV έδειξαν ένα πλήθος ανθρώπων να τρέχει μέσα από κατεστραμμένους δρόμους με τα πόδια ή με καρότσια με γαϊδούρια και μοτοσικλέτες στοιβαγμένα με αντικείμενα.

«Έχουμε εκτοπιστεί 15 φορές», είπε ο Μοχάμεντ Αμπντίν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση