ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

To Iράν μιλά για «απάντηση» στη Δύση μετά τις νέες κυρώσεις

Το Ιράν δεσμεύτηκε να απαντήσει στις νέες κυρώσεις

ΚΥΠΕ

Το Ιράν δεσμεύτηκε να απαντήσει στις νέες κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία σχετικά με την προμήθεια πυραύλων μικρού βεληνεκούς στη Ρωσία για χρήση στην Ουκρανία.

«Αυτή η ενέργεια των τριών ευρωπαϊκών χωρών αποτελεί συνέχεια της εχθρικής πολιτικής της Δύσης και της οικονομικής τρομοκρατίας εναντίον του λαού του Ιράν, που θα απαντήσει με την κατάλληλη και ανάλογη δράση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Κανάνι.

Οι τρεις Κυβερνήσεις ανακοίνωσαν ότι θα λάβουν μέτρα  και ότι θα εργαστούν για την επιβολή κυρώσεων στην Iran Air και σε οντότητες που εμπλέκονται με το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν και τη μεταφορά βαλλιστικών πυραύλων και άλλων όπλων στη Ρωσία.

Το Ιράν αρνήθηκε εκ νέου ότι είχε παραδώσει οποιοδήποτε όπλο στη Ρωσία για χρήση στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

«Οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν έχει πουλήσει βαλλιστικούς πυραύλους στη Ρωσική Ομοσπονδία είναι εντελώς αβάσιμος και ψευδής», είπε ο Κανάνι.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε ότι η Ρωσία έλαβε αποστολές βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν και «πιθανότατα θα τους χρησιμοποιήσει εντός εβδομάδων στην Ουκρανία».

Πρόσθεσε ότι δεκάδες Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν λάβει εκπαίδευση στο Ιράν σχετικά με τη χρήση του πυραύλου Fath-360, ο οποίος έχει βεληνεκές 120 χιλιομέτρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση