ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τραγωδία στη Σικελία με γιοτ που βυθίστηκε (ΒΙΝΤΕΟ)

Σώθηκαν 16 επιβαίνοντες, 6 αγνοούνται

Τέσσερις Βρετανοί υπήκοοι και δύο Αμερικανοί συγκαταλέγονται μεταξύ των έξι ανθρώπων που αγνοούνται μετά τη βύθιση του γιοτ Bayesian στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας στο Παλέρμο σήμερα το πρωί, με μια αγωνιώδη έρευνα να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δεκαπέντε από τους 22 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων ένα μωρό ενός έτους και η μητέρα του, διασώθηκαν μετά την ανατροπή του σκάφους όταν ένας ανεμοστρόβιλος έπληξε την περιοχή στα ανοικτά των ακτών του Πορτικέλο, κοντά στο Παλέρμο, γύρω στις 5 το πρωί. Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere το πτώμα ενός επιβάτη βρέθηκε να επιπλέει δίπλα στο σκάφος σήμερα το πρωί.

Είναι η αποτύπωση μίας εικόνας τραγωδίας που θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο καταστροφική, αν οι επιχειρήσεις διάσωσης δεν είχαν ξεκινήσει άμεσα κατά τις οποίες σώθηκαν 16 από τους 22 επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο με αγγλική σημαία, το οποίο αγκυροβόλησε κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ανοικτά των ακτών του Porticello, σε απόσταση αναπνοής από το Παλέρμο.

Μεταξύ των επιζώντων ήταν και ένα κοριτσάκι ενός έτους από την Αγγλία, ονόματι Σόφι, που αγκαλιάστηκε μέσα στα κύματα από έναν πυροσβέστη, ο οποίος την παρέδωσε στους λιμενικούς για έναν αγώνα δρόμου προς το νοσοκομείο παίδων, όπου το κοριτσάκι έφτασε μαζί με τη μητέρα του, η οποία είχε υποβληθεί σε ράμματα στο στήθος για μια ελαφριά εκδορά.

Δύτες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνεχίζουν τις έρευνες γύρω από το σκάφος που πλέον βρίσκεται σε βάθος 50 μέτρων και σε απόσταση μισού ναυτικού μιλίου από την ακτή.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση