ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τρομοκράτες μπήκαν στο Ισραήλ και άνοιξαν πυρ

Μέση Ανατολή: Τρομοκράτες ντυμένοι στρατιώτες μπήκαν στο Ισραήλ από την Ιορδανία και άνοιξαν πυρ

Τρομοκράτες ντυμένοι με στρατιωτικές στολές κατάφεραν να μπουν από την Ιορδανία στο Ισραήλ το πρωί της Παρασκευής και άνοιξαν πυρ κοντά στην κοινότητα Naot HaKarka στα νότια της Νεκράς Θάλασσας.

Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά από το περιστατικό, ενώ οι τρομοκράτες έπεσαν νεκροί από πυρά εφεδρικών δυνάμεων, λίγα μέτρα από τον συνοριακό φράχτη. Παράλληλα, διεξάγονται έρευνες στην περιοχή λόγω της υποψίας ότι ένας άλλος τρομοκράτης διέσχισε τα σύνορα μαζί με τους δύο και διέφυγε από το σημείο.

Οι IDF δήλωσαν ότι γυναίκες παρατηρητές αναγνώρισαν τους τρομοκράτες στη συνοριακή περιοχή και οι στρατιωτικές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν στο σημείο. Σύμφωνα με τον στρατό, οι τρομοκράτες άνοιξαν πυρ εναντίον τους και κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών, έπεσαν αμφότεροι νεκροί. Πηγή του στρατού ανέφερε ότι οι τρομοκράτες πέρασαν τον φράχτη σκαρφαλώνοντας πάνω από αυτόν.

Μια ιορδανική στρατιωτική πηγή τόνισε στο δίκτυο Al Jazeera ότι οι δράστες της επίθεσης δεν έχουν σχέση με τον ιορδανικό στρατό, ο οποίος δεν χρησιμοποιεί τις στολές που φορούσαν οι τρομοκράτες. Οι αρχές της Ιορδανίας δεν έχουν ακόμη κάνει επίσημη αναφορά στην επίθεση.

Πηγή: Protothema

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση