ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ζιζέλ Πελικό: Η ατάκα δικηγόρου των βιαστών που την έκανε να εκραγεί

Της ζήτησε μετά συγγνώμη

Την οργή της Ζιζέλ Πελικό προκάλεσαν όσα άκουσε από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων στη δίκη για τους βιασμούς με θύμα την ίδια και ενορχηστρωτή τον σύζυγό της, Ντομινίκ.

«Ποτέ μα ποτέ, ούτε για ένα δευτερόλεπτο δεν έδωσα τη συγκατάθεσή μου είτε στον κ. Πελικό είτε σε αυτούς τους άνδρες» είπε η κυρία Πελικό απευθυνόμενη στον πρώην σύζυγό της και τους υπόλοιπους 50 άνδρες που τη βίασαν.

Από τους 50 άνδρες, ηλικίας 26 έως 74 ετών, κάποιοι έχουν παραδεχθεί πως ο Πελικό τους είχε πει ότι ναρκώνε τη σύζυγό του και κάποιοι υποστηρίζουν ότι νόμιζαν πως συμμετείχαν σε ένα οργανωμένο «παιχνίδι» του ζευγαριού.

Η Πελικό δήλωσε ότι ένιωσε να εξευτελίζεται από τις ερωτήσεις που δέχθηκε από συνηγόρους υπεράσπισης, οι οποίοι στο δικαστήριο υποστήριξαν ότι οι πελάτες τους μπορεί να έκαναν μια λάθος κρίση ή να νόμιζαν ότι ήταν μεθυσμένη ή υποδυόταν την κοιμισμένη και συμμετείχε.

«Ένιωσα ντροπή σε αυτό το δικαστήριο. Με αποκάλεσαν αλκοολική και συνεργό του κ. Πελικό. Στην κατάσταση που ήμουν δεν μπορούσα να αντιδράσω. Ήμουν σε κώμα, τα βίντεο το αποδεικνύουν αυτό» είπε η Πελικό.

«Αυτοί οι άνδρες είναι έκφυλοι. Διέπραξαν βιασμό. Όταν βλέπεις μια γυναίκα να κοιμάται στο κρεβάτι της, κανείς από αυτούς δεν αναρωτήθηκε; Δεν έχουν καθόλου μυαλό;» συνέχισε οργισμένη η γυναίκα που για χρόνια βιαζόταν εν αγνοία της καθώς ο σύζυγός της την «πότιζε» με χάπια για να βιάζεται χωρίς να αντιδράει.

«Από πότε ένας σύζυγος αποφασίζει για τη σύζυγό του;» αναρωτήθηκε η κυρία Πελικό.

Όταν, δε, άκουσε έναν δικηγόρο να λέει «υπάρχει βιασμός και βιασμός», η Πελικό εξερράγη και του απάντησε «όχι, δεν υπάρχουν διαφορετικοί τύποι βιασμού. Ο βιασμός είναι βιασμός». Μετά την αντίδραση αυτή ο δικηγόρος, όπως αναφέρει ο Guardian, ζήτησε συγγνώμη και υποστήριξε ότι ήθελε να διαχωρίσει τον νομικό ορισμό του βιασμού από αυτόν που δίνουν τα μέσα ενημέρωσης.

Στην ερώτηση, τέλος, αν εκτιμά ότι οι άνδρες που είδαν τις φωτογραφίες τις οποίες είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο ο σύζυγός της θα μπορούσαν να πιστέψουν ότι ήθελε σεξουαλική επαφή ακόμα και αν ήταν ναρκωμένη, η Ζιζέλ Πελικό απάντησε αφοπλιστικά «θα μπορούσαν να ρωτήσουν αν έδινα τη συναίνεσή μου».

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση