ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

2131 πολεοδομικές και 2302 οικοδομικές άδειες

ΥΠΕΣ: Οι ΕΟΑ εξέδωσαν 2131 πολεοδομικές άδειες και 2302 οικοδομικές άδειες

ΚΥΠΕ

Οι Επαρχιακοί Οργανισμοί Αυτοδιοίκσης (ΕΟΑ) από 1/7/2024 μέχρι 3/10/2024 έχουν εκδώσει 2131 πολεοδομικές άδειες και 2302 οικοδομικές άδειες και δεν ευσταθεί η δήλωση ότι υπάρχει ΕΟΑ που δεν έχει εκδώσει καμία άδεια, αναφέρει ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου σε απάντηση, όπως αναφέρει, σε δηλώσεις του Προέδρου Συνδέσμου Εκτιμητών Ακινήτων που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή.

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Υπουργός Εσωτερικών προσθέτει πως οι προαναφερθέντες αριθμοί αναμένεται και πρέπει να αυξηθούν το επόμενο διάστημα, αναφέροντας ότι το βρίσκονται σε συνεργασία  με τους ΕΟΑ, το ΕΤΕΚ και με άλλους εταίρους για να βοηθήσουν στην προσπάθεια με μέτρα όπως την πολεοδομική βεβαίωση που ισχύει από 2/10/2024, με την οποία θα εκδίδονται πολεοδομικές βεβαιώσεις σε 20 μέρες για κατοικίες.

Στην ανάρτηση ο ΥΠΕΣ αναφέρει, περαιτέρω, ότι παρά το γεγονός ότι καταγράφηκε αύξηση 19% στις πωλήσεις καινούργιων κατοικιών το πρώτο 9μηνο του 2024 σε σύγκριση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο η Κυβέρνηση έχει εγκύψει με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση του σημαντικού αυτού ζητήματος.

Ακόμα ο Υπουργός Εσωτερικών σημειώνει ότι η ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική, που ανακοινώθηκε και εφαρμόζεται, συμπεριλαμβάνει πολεοδομικά κίνητρα με αύξηση συντελεστή μέχρι 45% για παραγωγή προσιτής κατοικίας, σχέδιο build to rent για παραγωγή προσιτής κατοικίας για ενοικίαση, σχέδιο ανακαινίζω ενοικιάζω για 2000 κατοικίες που θα εγκριθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα και το σχέδιο παροχής οικονομικής ενίσχυσης σε νεαρά ζευγάρια.

Επίσης την αναθεώρηση και τροποποίηση του σχεδίου αναζωογόνησης ακριτικών, μειονεκτικών και ορεινών περιοχών διορθώνοντας στρεβλώσεις και εντάσσοντας περισσότερες περιοχές.

Τέλος ο ΥΠΕΣ επαναλαμβάνει τη δέσμευση της Κυβέρνησης στην επίλυση του στεγαστικού προβλήματος, κατά τρόπο που να διασφαλίζεται η καθολική πρόσβαση όλων των πολιτών σε επιλογές στέγασης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση