ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αβέρωφ σε ΠτΔ: Θέλεις επιτυχία; Άσε τα μεγάφωνα

Νέα κόντρα μεταξύ Προεδρικού και τέως προέδρου του ΔΗΣΥ

24news team

Συζητήσεις και σχόλια πυροδότησε η νέα ανάρτηση του τέως προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου για τις συνομιλίες στο Κυπριακό, με την οποία στοχοποιεί τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Αναφερόμενος σε δηλώσεις του ΠτΔ ο κ. Νεοφύτου έγραψε σε ανάρτησή του στο Χ:

«Στην διπλωματία εάν θες κάτι να πετύχεις διαβουλεύεσαι με εμπιστευτικό τρόπο, σέβεσαι το ρόλο των διαμεσολαβητών και δεν θριαμβολογείς ότι σύρεις την άλλη πλευρά στους δικούς σου όρους. Εαν επιδιώκεις την επιτυχία, αφήνεις κατά μέρος τα μεγάφωνα, τις διαρροές και τις συνεντεύξεις. Τονίζω: εάν θες επιτυχία...

«Δίκη μου η πρόταση για τα 3 τραπέζια.
Δίκη μου η πρωτοβουλία για την διευρυμένη διάσκεψη πριν το τέλος του χρόνου»
Αυτά διατυμπανίζει ο ΠτΔ.»

Η ανάρτηση είναι σαφές ότι αναφέρεται στην πρόταση για τρία τραπέζια στις συνομιλίες, που έγινε από τον ΠτΔ κατά το δείπνο στη Νέα Υόρκη και την οποία απέρριψε ο Ερσίν Τατάρ. 

Όπως αναφέρθηκε πρόσφατα στο Εθνικό Συμβούλιο η πρόταση έγινε από τον ΠτΔ Νίκο Αναστασιάδη αλλά ο Ντενκτάς την απέρριψε, όπως και όλες τις προτάσεις που υποβλήθηκαν. Μετά το Εθνικό Συμβούλιο έγινε διαρροή πως την πρόταση για τα τρία τραπέζια την έκανε ο ΓΓ Αντόνιο Γκουτέρες.

Από πλευράς Προεδρικού πάντως διαμηνύεται πως η δήλωση για την... πατρότητα της πρότασης κρίθηκε αναγκαία για να ξεκαθαριστεί ότι η πλευρά μας δεν διαρρέει ψέματα για όσα λέχθηκαν στο δείπνο. «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να διακινδυνεύουμε να χάσουμε την εμπιστοσύνη του ΓΓ των ΗΕ επειδή κάποιοι διαδίδουν αναλήθειες», είναι μια δήλωση που αποδίδεται στο Προεδρικό. 

Ωστόσο κάτω από την ανάρτηση του κ. Νεοφύτου υπήρξαν τόσο αρνητικά όσο και θετικά σχόλια.

Η ανάρτηση του Αβέρωφ Νεοφύτου:

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση