ΚΥΠΕ
«Ας μην χτυπούμε την αγελάδα που αρμέγουμε, για χάρη μιας δράκας ψήφων» ανέφερε την Τρίτη ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας πως δεν πρέπει να υποτιμούμε τους δικούς μας ανθρώπους και ο επιχειρηματίας δεν πρέπει να είναι στο στόχαστρο.
Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στο εργοτάξιο της μαρίνας Παραλιμνίου, ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε ικανοποίηση για την παρουσία του στο χώρο, ένα έργο που όπως είπε, προχωρά με γοργούς ρυθμούς. «Είναι η πρώτη μαρίνα που γίνεται στην Κύπρο και με Κύπριους επιχειρηματίες» είπε και σημείωσε πως «οι Κύπριοι επιχειρηματίες μπορούν να ανταγωνιστούν ξένους επιχειρηματίες και να κάνουν εξίσου ποιοτικά έργα».
Είναι αυτό, συνέχισε «που προσθέτει αξία στον τόπο μας, από τη μια πρέπει να δίνουμε κίνητρα να έρχονται ξένες επενδύσεις στον τόπο, αλλά από την άλλη να μην αγνοούμε ότι έχουμε πετυχημένους επιχειρηματίες που μπορούν οι Κύπριοι να ανταγωνιστούν τον οποιοδήποτε ξένο. Να μην υποτιμούμε τους δικούς μας ανθρώπους και ο επιχειρηματίας δεν πρέπει να είναι στο στόχαστρο» είπε.
Ιδιαίτερα, σημείωσε «τώρα που θέλουμε ψήφους το ποιο εύκολο πράγμα είναι να χτυπάς τους επώνυμους, να χτυπάς τον επιχειρηματία. Αν δεν δουλέψει ο κάθε Κουντούρης δεν θα έχει έσοδα το κράτος να συντηρεί τη δημόσια Υπηρεσία, αν δεν δουλέψει σκληρά ο κάθε Κουντούρης δεν θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και θα έχουμε τους ανέργους».
Εάν, συνέχισε ο κ. Νεοφύτου «δεν δουλέψουν και αν δεν είναι κερδοφόρες οι επιχειρήσεις τους, δεν θα πληρώσουν φόρους και δεν θα μπορεί το κράτος να κάνει κοινωνική πολιτική. Αρα ας μην χτυπούμε την αγελάδα που αρμέγουμε για χάρη μιας δράκας ψήφων» είπε και πρόσθεσε πως είναι «αισιόδοξος για τη χώρα μας, γιατί βλέπω τους Κύπριους να δημιουργούν με τη στήριξη της Κυβέρνησης την καλύτερη Κύπρο».
Στις δηλώσεις του ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε επίσης ότι «το 2000, πριν από 22 χρόνια όταν εισήγαγα το ΒΟΤ (Build, Operate and Transfer) στην Κύπρο πετροβολήθηκα, χλευάστηκα και πολεμήθηκα. Αυτά τα έργα που βλέπουμε σήμερα αν δεν ήταν το ΒΟΤ δεν θα γινόντουσαν ποτέ».
Από την πλευρά του ο Ανθούλης Κουντούρης, Διευθύνων Σύμβουλος της μαρίνας Παραλιμνίου, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για την επίσκεψη του στη μαρίνα και σημείωσε πως «μας χαροποιεί ιδιαίτερα όταν άτομα από τον πολιτικό κόσμο μας επισκέπτονται και αναγνωρίζουν την σκληρή δουλειά που γίνεται για να κατασκευαστεί ένα τόσο δύσκολο και πολύπλοκο έργο».
Πρόσθεσε ότι το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια, οι εργασίες προχωρούν κανονικά και σήμερα βρισκόμαστε στη μέση των λιμενικών έργων. Έχει ολοκληρωθεί η επίχωση του έργου και κατασκευάζεται ο ανατολικός βραχίονας που θα καλύψει τη λιμενολεκάνη της μαρίνας, ενώ ξεκίνησαν τα χερσαία έργα όπως είναι τα κτίρια Διοίκησης και τα πρώτα τρία οικιστικά κτίρια, τα οποία έχουμε πουλήσει κατά 70% κυρίως σε κύπριους αγοραστές».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κουντούρης είπε πως «το έργο περιλαμβάνει τη λιμενολεκάνη της μαρίνας όπου θα μπορούν να ελλιμενιστούν περίπου 300 σκάφη, περίπου 15 εμπορικές μονάδες, 80 διαμερίσματα και ένα μικρό ξενοδοχείο των 96 δωματίων. Το έργο θα στοιχίσει περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ» είπε και σημείωσε πως «επειδή είμαστε οι ίδιοι εμπλεκόμενοι στο έργο, προσπαθούμε να συγκρατήσουμε το κόστος με διάφορες μεθόδους, χωρίς ποτέ να επηρεάσουμε την ποιότητα του έργου».
Σε άλλη ερώτηση ο κ. Κουντούρης απάντησε πως «η μαρίνα είναι επίσημο σημείο εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία και θα υπάρχει Αστυνομικός Σταθμός, Τελωνείο και όλες οι κρατικές Υπηρεσίες που υπάγονται σε τέτοια έργα».