ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απειλές Κουλία: «Θα διορίσω εγώ Γενικό Ελεγκτή ως Προεδρεύων της Δημοκρατίας»

«Εάν ο ΠτΔ δεν κάνει διορισμό μέχρι 25 Σεπτεμβρίου» - Επίθεση κατά Αννίτας και Γ. Εισαγγελέα

Ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, βουλευτής του ΔΗΚΟ, Ζαχαρίας Κουλίας, προειδοποίησε ότι αν δεν διοριστεί Γενικός Ελεγκτής έως τις 25 Σεπτεμβρίου, όταν θα αναλάβει ο ίδιος την ηγεσία του τόπου, ως Προεδρεύων της Δημοκρατίας, θα διορίσει ο ίδιος Γενικό Ελεγκτή.

"Έχω", είπε, "συγκεκριμένα πρόσωπα από την Ελεγκτική Υπηρεσία υπόψιν μου, στα οποία θα αποταθώ".

Μιλώντας στις εκπομπές του Τρίτου, "Πρόσωπο Με Πρόσωπο" και "Πρωινό Δρομολόγιο", ο Ζαχαρίας Κουλίας επέκρινε, επίσης, την προεδρεύουσα της Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, για τη σπουδή που, όπως είπε, επέδειξε να υπογράψει αμέσως την απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου για αποπομπή του Οδυσσέα Μιχαηλίδη από την Ελεγκτική Υπηρεσία.

Ο κύριος Κουλίας κατηγόρησε τον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη, ότι, με την έκκληση του για σεβασμό των αποφάσεων των Δικαστηρίων, παραβιάζει την πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου και εκφεύγει των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων του.

"Δεν είναι δουλειά του Γενικού Εισαγγελέα", ανέφερε ο κύριος Κουλίας, "να νουθετεί και να απευθύνει εκκλήσεις για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται και να σκέπτεται ο κόσμος".

Ο Ζαχαρίας Κουλίας δήλωσε, επίσης, ότι θα προτείνει στη Βουλή μείωση του αριθμού των μελών του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου από εννέα σε πέντε.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση