ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κύπριος βουλευτής συναντήθηκε με τον Πάπα

Θερμή υποδοχή στην αγία έδρα – Ποιος ο λόγος της επίσκεψης

Εξαιρετικά επιτυχημένη υπήρξε η επίσκεψη στον πάπα Φραγκίσκο, στο Βατικανό, που πραγματοποίησε η αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), στην οποία συμμετείχε και ο Κύπριος βουλευτής Πανίκος Λεωνίδου.

Η συνάντηση στην αγία έδρα, ήρθε σε συνέχεια της επίσκεψης στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, που είχε λάβει χώρα στις 14 Σεπτεμβρίου στο Φανάρι.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η προετοιμασία των εκδηλώσεων το 2025, για τα 1.700 χρόνια από την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο, που πραγματοποιήθηκε στην Νίκαια της Βιθυνίας, και συμπίπτει με το κοινό ημερολογιακά Πάσχα όλων των χριστιανών.

Αυτό που εντυπωσίασε τον Λεμεσιανό βουλευτή, όπως και όλα τα μέλη της ΔΣΟ, ήταν η θερμή υποδοχή που τους επιφύλαξε ο πάπας Φραγκίσκος, και η διάθεσή του να συνεργαστεί με τον οικουμενικό Πατριάρχη και τον ορθόδοξο κόσμο για την ειρήνη και τις χριστιανικές αξίες.

Μάλιστα συμφώνησε αναφανδόν με τις θέσεις της ΔΣΟ για την ανάγκη αντιμετώπισης της επιβολής της λεγόμενης woke ατζέντας στην Ευρώπη, που την είδαμε να κυριαρχεί και στη τελετή έναρξης των πρόσφατων Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Μάλιστα το τέλος της συνάντησης ο πάπας κάλεσε τους παρευρισκόμενους να πουν το «Πάτερ ημών», ο καθείς στην γλώσσα του, ενώ τα της επίσκεψης και η αντιφώνηση του πάπα δημοσιεύθηκαν στην επίσημη εφημερίδα του Βατικανού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση