ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βίκτωρας Παπαδόπουλος: Να μην επιβαρυνθούν οι λογαριασμοί ρεύματος

Προανήγγειλε αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου για την ηλεκτρική διασύνδεση

24news team

Ο διευθυντής το γραφείου Τύπου του προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, μιλώντας στο Τρίτο του ΡΙΚ και στην εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο, δήλωσε πως το υπουργικό συμβούλιο θα λάβει αποφάσεις σήμερα για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδας.

Οι αποφάσεις αυτές της κυβέρνησης, ανέφερε, θα εξυπηρετούν τον βασικό στόχο για το κόστος ενέργειας που είναι η μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Βασική θέση της κυβέρνησης, πρόσθεσε είναι να μην επιβαρυνθούν οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος με επιπρόσθετα ποσά, πριν από την ολοκλήρωση του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης.

Είπε ακόμα πως η κυβέρνηση θα δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές για τις αρχές που πρέπει να διέπουν το ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο θα επανακαθοριστεί από την ΡΑΕΚ.

Κληθείς να σχολιάσει τις συζητήσεις περί γεωπολιτικού κινδύνου, ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος είπε ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αδιαπραγμάτευτα. «Δεν είναι προς συζήτηση ή διαπραγμάτευση, η άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Δημοκρατίας», ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση