ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Δημητρίου για ΑΚΕΛ: Θα πνιγούν στο κύμα δημοφιλίας του Οδυσσέα

Κριτική και ερωτήματα προς το κόμμα της Αριστεράς από τον βουλευτή του ΔΗΣΥ

24news team

Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού, Δημήτρης Δημητρίου, μέσω δήλωσής του, διερωτάται τι πραγματικά επιδιώκει το ΑΚΕΛ με τη στάση και με τη διαμαρτυρία που διοργανώνει, με αφορμή την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Αναλυτικά, η δήλωση του Δημήτρη Δημητρίου:

«Οι αποφάσεις των δικαστηρίων μπορούν να κρίνονται, να κατακρίνονται από όλους. Πολίτες, πολιτικά πρόσωπα και κόμματα. Αυτό που είναι επικίνδυνο για τη χώρα και για τη δημοκρατία είναι αυτή η κριτική να εξελίσσεται, να μεταλλάσσεται σε πλήγμα για το κύρος και την υπόληψη των δικαστών και της ανεξάρτητης δικαστικής εξουσίας.

Εμείς, οι βουλευτές, τα πολιτικά πρόσωπα, τα πολιτικά κόμματα έχουμε ρόλο. Να κρίνουμε, αλλά και να διαφυλάξουμε διακριτές τις γραμμές της κριτικής από την αμφισβήτηση των θεσμών.

Μπορεί να εξέπληξε το λεκτικό της απόφασης. Εμείς στον Δημοκρατικό Συναγερμό προφανώς σεβόμαστε την απόφαση, λέμε όμως πως η Ελεγκτική Υπηρεσία τα τελευταία δέκα χρόνια ανέβασε τον πήχη και είναι στοίχημα για τον επόμενο Γενικό Ελεγκτή να συνεχίσει στην ίδια πορεία.

Αλήθεια, το ΑΚΕΛ τι πραγματικά επιδιώκει και με την όλη στάση του αλλά και με τη διαμαρτυρία που διοργανώνει; Η αμφισβήτηση της απόφασης, άρα και της δικαστικής εξουσίας είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία, το λέμε ξανά. Βεβαίως το ΑΚΕΛ μας συνήθισε σε τέτοιες αντιδράσεις.

Όταν δικάζονταν πριν μερικά χρόνια στελέχη του ΑΚΕΛ σε επαρχιακό δικαστήριο, στελέχη της ηγεσίας του ήταν έξω και φώναζαν για πολιτική καταδίκη. Αν πάλι επιδιώκουν να επιβιβαστούν και να οικειοποιηθούν το κύμα της δημοφιλίας του τέως Γενικού Ελεγκτή, μάλλον θα πνίγουν μέσα σε αυτό».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση