ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Έτσι εξήγησε ο Λετυμπιώτης την απόφαση για τον Χακάν Φιντάν

Διαβεβαίωσε ότι δεν ασκήθηκαν πιέσεις προς την Κυπριακή Δημοκρατία

Η απόφαση της Λευκωσίας να επιτρέψει τη συμμετοχή του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στο επόμενο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 29 Αυγούστου, αποτελεί στρατηγική κίνηση υψηλής πολιτικής αξίας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο», στο Τρίτο του ΡΙΚ, ανέφερε ότι πρόκειται για ενέργεια καλής θέλησης και πραγματικής βούλησης, η οποία εντάσσεται στις προσπάθειες της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.

Η συγκεκριμένη κίνηση, πρόσθεσε ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, εμπίπτει στο πλαίσιο των συμπερασμάτων που καθορίζουν τα ευρωτουρκικά, για σταδιακή, αναλογική και αναστρέψιμη προσέγγιση στις σχέσεις Βρυξελλών - Άγκυρας, πάντοτε υπό το πρίσμα της όποιας προόδου μπορεί να υπάρξει στο Κυπριακό.

Ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μία ad-hoc πρόσκληση, η οποία αφορά μόνο το επόμενο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία απέδειξε για ακόμη μία φορά την εποικοδομητική της στάση και ότι εναπόκειται στην Τουρκία να επιδείξει την ίδια βούληση.

Ερωτηθείς σχετικά, διαβεβαίωσε ότι δεν ασκήθηκαν πιέσεις προς την Κυπριακή Δημοκρατία, προκειμένου να αποδεχθεί συμμετοχή της Τουρκίας στην άτυπη σύνοδο. Σημείωσε ότι ζητήθηκε η άποψη της Λευκωσίας και δόθηκε η σχετική συγκατάθεση, μόνο για την προσεχή σύνοδο στις Βρυξέλλες.

Πηγή: ΡΙΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση