ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φειδίας - Κοψιάλης: Ερευνάται το βίντεο της ντροπής με τα 50ευρα

Στο μικροσκόπιο του ΕΣΡ το challenge που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

24news team

Οι μπελάδες για τον Ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου φαίνεται να μην έχουν σταματημό, μετά την κατακραυγή για τις δηλώσεις του περί «βαρβαρότητας των Ελληνοκυπρίων κατά των Τουρκοκυπρίων», αυτή τη φορά είναι εμμέσως υπόλογος για βίντεο που ανέβηκε στο youtube.

Συγκεκριμένα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) της Ελλάδας έχει θέσει κάτω από το μικροσκόπιο του το βίντεο όπου ο Αλέξανδρος Κοψιάλης (ο οποίος είναι και ο μόνος που αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΣΡ) και ο Φειδίας Παναγιώτου έδωσαν 50 ευρώ σε νεαρό ζητώντας του να πλησιάσει δύο κοπέλες που κάπνιζαν, να πάρει τη γόπα του τσιγάρου, να τη μασίσει και να τη φτύσει μπροστά τους.

Πρόκειται για το γνωστό βίντεο που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Το ΕΣΡ εξετάζονται θέματα προσβολής της ανθρώπινης αξίας, της ανθρώπινης υγείας αλλά και της ηθικής πνευματικής ανάπτυξης των ανηλίκων.

Στην ανακοίνωση το ΕΣΡ αναφέρει:

Καλείστε στην συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 11:00, στην έδρα του Συμβουλίου στη διεύθυνση Πανεπιστημίου και Αμερικής 5 (Αίθουσα «Ροδόλφος Μορώνης» στον 3ο όροφο), με θέματα ημερησίας διατάξεως:

Ακρόαση του Α.Κ. , φορέα του ηλεκτρονικού καναλιού «A.K.» στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του YouTube, για παροχή διευκρινίσεων, για την
προβολή οπτικοακουστικού προγράμματος με τον τίτλο «Ιδιωτική Καταγραυγή» – αναρτηθέντος την 1.7.2024 και ανακτηθέντος από το ΕΣΡ
την 5.7.2024 – στο περιεχόμενο του οποίου ενδεχομένως διαλαμβάνονται διοικητικά αδικήματα, που αφορούν ειδικότερα σε:

Α) Προσβολή της ανθρώπινης αξίας: άρθρο 2 παρ. 1 και άρθρο 5 παρ. 1
του Συντάγματος , άρθρο 3 παρ. 1 του Κανονισμού ΕΣΡ 2/1991,
Β) Προσβολή του αγαθού της ανθρώπινης υγείας: άρθρο 5 παρ. 5 και 21
παρ. 3 του Συντάγματος.
Γ) Προσβολή της ηθικής και πνευματικής ανάπτυξης των ανηλίκων:
άρθρο 15 παρ. 2 του Συντάγματος, άρθρο 9 παρ. 1 του Ν. 4779/2021, άρθρο
9 παρ. 2 και 3 του Κανονισμού ΕΣΡ 2/1991)
(Φ. 226/2024)

Να σημειωθεί ότι, μετά τον ντόρο που προκλήθηκε το εν λόγω στιγμιότυπο αφαιρέθηκε από το βίντεο των Αλέξανδρου Κοψιάλη και του Φειδία Παναγιώτου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση