ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Φειδία έπεσες στην παγίδα!» - Σάλος για την «βαρβαρότητα Ε/Κ κατά Τ/Κ»

Τουρκικά ΜΜΕ εκμεταλλεύονται τις δηλώσεις του - Πολλά τα αρνητικά σχόλια από Ε/κ

24news team

Ο ντόρος που προκλήθηκε με την κίνηση του Κύπριου Ευρωβουλευτή, Φειδία Παναγιώτου, να συνεργαστεί με τον πιο δημοφιλή Τουρκοκύπριο influencer, Ibrahim Beycanli γνωστό ως «Urban Cypriot», αλλά και τις δηλώσεις του 24χρονου που ακολούθησαν δεν λέει να κοπάσει. Αντιθέτως ξεσήκωσαν εκ νέου θύελλα αντιδράσεων με πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να κακίζουν την συμπεριφορά του Φειδία Παναγιώτου κατηγορώντας τον πως έπεσε στην παγίδα των Τούρκων οι οποίοι μέσω του Ευρωβουλευτή και της ‘’άγνοιάς του’’ όπως υποστηρίζουν, δικαιολογούν την «παράλογη αφήγησή τους».

Επίκεντρο των επικρίσεων είναι οι αναφορές του Φειδία Παναγιώτου ότι στις ελεύθερες περιοχές δεν του έμαθαν σωστά την ιστορία και ότι τον έμαθαν να μισά τους Τουρκοκύπριους. Κάτι που εκμεταλλεύτηκαν τουρκικά ΜΜΕ τα οποία προβάλλουν στα κοινωνικά τους δίκτυα τις δηλώσεις του Ευρωβουλευτή, ιδιαίτερα αυτές που αναφέρονται σε βαρβαρότητες των Ελληνοκυπρίων.

 

Συγκεκριμένα ο Φειδίας Παναγιώτου ανέφερε πως «δεν ξέραμε για τα όσα υπέστησαν οι Τουρκοκύπριοι από το 1963 από τους Ελληνοκύπριους και ότι είχαν αγνοούμενους, πρόσφυγες και νεκρούς».

Οι προαναφερθείσες αντιδράσεις ήρθαν μετά από ανάρτηση στην πλατφόρμα «Χ» της οργάνωσης «Young Turkish Cypriots» που ελέγχεται από το κατοχικό καθεστώς και η οποία αρπάζοντας την ευκαιρία που της δόθηκε υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του Φειδία Παναγιώτου είναι παραδοχή εκ μέρους του Ελληνοκύπριου Ευρωβουλευτή, για τη «βαρβαρότητα των Ελληνοκυπρίων κατά των Τουρκοκυπρίων».

Της συγκεκριμένης ανάρτησης ακολούθησαν και άλλες όπως αυτή της Daily Turkic που αναφέρει στην πλατφόρμα «Χ», «Ο Ελληνοκύπριος βουλευτής Φειδίας Παναγιώτου: "Το 1963 εκτοπίστηκαν 25.000 Τουρκοκύπριοι. Οι Έλληνες δεν διδάσκονταν στα σχολεία για το τι πέρασαν οι Τουρκοκύπριοι"».

Η συνεργασία που προκάλεσε σάλο

Να υπενθυμίσουμε ότι όλα ξεκίνησαν με τους δύο να εμφανίζονται από κοινού στο ελεύθερο κομμάτι της Λευκωσίας αφού προηγουμένως ο Ibrahim Beycanli πέρασε από τα Κατεχόμενα.

Στο μήνυμα τους είχαν αναφέρει:

«Η τελευταία μοιρασμένη χώρα στην Ευρώπη είναι η Κύπρος. Είμαι ο Φειδίας, ο πιο γνωστός Ελληνοκύπριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και εγώ είμαι ο Urban Cypriot, ο πιο γνωστός Τουρκοκύπριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έχουν περάσει 60 χρόνια από τότε που οι δυνάμεις Ηνωμένων Εθνών πρωτοήρθαν στην Κύπρο για να εμποδίσουν τους αλληλοσκοτωμούς μας. Έχουν περάσει 50 χρόνια από τότε που ο τουρκικός στρατός κατέλαβε το 38% του νησιού. Είναι ένα τόσο μικρό νησί και όμως πρέπει να δείχνουμε τα διαβατήριά μας για να περάσουμε στην άλλη πλευρά. Στη βόρεια πλευρά με έχουν μάθει να μισώ αυτόν τον άνθρωπο (με τον Urban Cypriot να δείχνει τον Φειδία) και σε αυτή την πλευρά, μου δίδαξαν τη μισή ιστορία και με έχουν μάθει να σε μισώ και εγώ. Αν ξεκινήσει άλλος ένας πόλεμος, ίσως μας αναγκάσουν να σκοτώσουμε ο ένας τον άλλο. Ο κόσμος προχωρά μπροστά τόσο ραγδαία και η Κύπρος παραμένει κολλημένη με αυτό το πρόβλημα για τόσα πολλά χρόνια».

Δείτε το βίντεο που δημοσιοποίησε ο Φειδίας Παναγιώτου:


«Προδότη»

Το πιο πάνω βίντεο και η συνεργασία που ανακοίνωσε ο Φειδίας Παναγιώτου με τον Ibrahim Beycanli άνοιξαν τον Ασκό του Αιόλου με αρκετούς να σπεύδουν να χαρακτηρίζουν τον Ευρωβουλευτή «προδότη» τονίζοντας πως η εν λόγω συμπεριφορά είναι κατάντια. Στην αντίπερα όχθη πάντως υπήρχαν και σχόλια υποστηρικτικά που επαινούν την κίνηση του Φειδία Παναγιώτου αλλά και τις δηλώσεις που έκανε.

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση