ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διαφωνία δύο υπουργείων για τον Interconnector

Τί είπε ενώπιον Βουλής ο Γιώργος Παντελή και τί απάντησε ο Γιώργος Παπαναστασίου

24news team

Η εδώ και καιρό εντελώς διαφορετική προσέγγιση του έργου της υποθαλάσσιας ηλεκτρικής διασύνδεσης της Ελλάδας με την Κύπρο, από πλευράς Υπουργείου Οικονομικών από τη μια και Υπουργείου Ενέργειας από την άλλη, μεταφέρθηκε σήμερα και ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής ενέργειας.

Ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Παντελή, ανέφερε πως δεν έχουν ενώπιον τους σημαντικά στοιχεία που αφορούν τον φορέα υλοποίησης του έργου, όπως τη μετοχική του σύνθεση ή τις συμφωνίες του ΑΔΜΗΕ με οργανισμούς.

Εκκρεμούν μελέτες και ρυθμιστικές αποφάσεις, συνεπώς δεν μπορούν να καθοριστούν οι επιπτώσεις στην οικονομία, σημείωσε ο Γιώργος Παντελή. Με τα σημερινά δεδομένα, το Υπουργείο Οικονομικών δεν ανάβει το πράσινο φως για τη μετοχική είσοδο της Κύπρου στον Interconnector καθώς δεν μπορεί να ετοιμαστεί ολοκληρωμένο επιχειρηματικό πλάνο.

Ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου, ο οποίος αντιμετωπίζει θετικά τη μετοχική είσοδο της Κύπρου στο έργο, είπε πως όλα αυτά για τα οποία μίλησε ο Γιώργος Παντελή μπορούν να γίνουν από τον φορέα υλοποίησης. Ανέφερε ακόμα πως η ηλεκτρική διασύνδεση είναι έργο κοινού ενδιαφέροντος και επομένως το θέμα δεν είναι πώς θα το κάνει η πολιτεία.

Για να διαφωνήσει ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, λέγοντας πως το θέμα είναι το αντίκτυπο στην κυπριακή οικονομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση