ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Η Αθήνα δίπλα στην Κύπρο με ουσιαστικές ενέργειες»

Τα είπαν Δένδιας - Χριστοδουλίδης

Την εκτίμηση ότι η σημερινή ελληνική Κυβέρνηση στέκεται δίπλα στην Κύπρο και στον αγώνα που διεξάγει για απελευθέρωση και επανένωση, όχι απλά με ωραίες δηλώσεις αλλά με ουσιαστικές ενέργειες, διατύπωσε προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκο Δένδια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Την ευχή επί της Προεδρίας του «να ξεφύγουμε από αυτά τα 50 χρόνια κατοχής και διχασμού» εξέφρασε ο κ. Δένδιας προς τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχτηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Προεδρικό τον Νίκο Δένδια, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο νησί, στην παρουσία και του Υπουργού Άμυνας Βασίλη Πάλμα. Υποδεχόμενος τον κ. Δένδια, ο ΠτΔ τον καλωσόρισε με ιδιαίτερη χαρά στην Κύπρο, υπενθυμίζοντας τη μακροχρόνια φιλία που τους συνδέει έχοντας υπάρξει και «συνάδελφοι»-ομόλογοι στο τιμόνι των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στάθηκε στη διάσταση και την ιδιαιτερότητα της «πολύ εύστοχης», όπως τη χαρακτήρισε, παρουσίας, σήμερα ανήμερα του προδοτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974 , του κ. Δένδια στην Κύπρο, μιας παρουσίας που στέλνει, όπως ανέφερε, και πολύ συγκεκριμένα μηνύματα για τον σαφή διαχωρισμό των ευθυνών της Χούντας των Αθηνών.

Ο ΠτΔ τόνισε ότι οι ελληνικές Κυβερνήσεις έκτοτε είναι πάντα δίπλα στον κυπριακό Ελληνισμό στην προσπάθεια που ένα και μοναδικό στόχο έχει την απελευθέρωση και επανένωση του τόπου μας, υποδεικνύοντας πως σε αυτή την προσπάθεια τόσο η σημερινή ελληνική Κυβέρνηση όσο και ο ίδιος ο κ. Δένδιας προσωπικά, στέκονται δίπλα στην Κύπρο, όχι απλά μέσα από ωραίες δηλώσεις αλλά μέσα από ουσιαστικές ενέργειες.

Από την πλευρά του ο Νίκος Δένδιας είπε στον ΠτΔ πως προφανώς δεν επελέγη η 15η Ιουλίου τυχαία και πως ο ίδιος αντιλαμβάνεται απόλυτα τον συμβολισμό και επανέλαβε όπως και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου νωρίτερα με τον Κύπριο ομόλογό του, πως η επέτειος του χουντικού πραξικοπήματος είχε «τραγικές συνέπειες».

«Απ’ εκεί και πέρα ο Ελληνισμός έχει ακολουθήσει μια διαφορετική τροχιά, οι σχέσεις μας είναι αυτές που πρέπει να είναι, με εγκαρδιότητα, με αγάπη και με ενδιαφέρον για την επίλυση του μεγάλου εθνικού θέματος» τόνισε και εξέφρασε την ελπίδα και την ευχή προς τον ΠτΔ να αξιωθεί επί της Προεδρίας του «να ξεφύγουμε από αυτά τα 50 χρόνια κατοχής και διχασμού».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X