ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η επιμονή Κουλία για διορισμό Γ. Ελεγκτή και η σύγκριση με Γλαύκο Κληρίδη

Ήθελε να διορίσει Γενικό Ελεγκτή για να λειτουργεί η Επιτροπή Ελέγχου...

24news team

Ο γενικός ελεγκτής είναι απαραίτητος για τη λειτουργία της κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου και γι’ αυτό τον λόγο είχε ζητήσει να διοριστεί γρήγορα ο αντικαταστάτης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, όπως γρήγορα τον έδιωξαν, ανέφερε ο Ζαχαρίας Κουλίας.

Αυτή την απάντηση έδωσε ο βουλευτής, μιλώντας στο «Μέρα Μεσημέρι» του ΑΝΤ1, ερωτηθείς γιατί επέμενε τόσο έντονα να διορίσει ο ίδιος γενικός ελεγκτής, όταν θα αναλάμβανε ως προεδρεύων της Δημοκρατίας.

«Είμαστε έντεκα βουλευτές, τι να κάνουμε, να πίνουμε καφέ και να περιμένουμε να διορίσουν γενικό ελεγκτή;», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ζαχαρίας Κουλίας, προσθέτοντας πως ήθελε να αποτρέψει την καθυστέρηση από πλευράς κυβέρνησης.

Σε επισήμανση πως είχε ήδη μιλήσει με τον Στέλιο Πλατή, ανέφερε πως μίλησε με διάφορα άτομα και συνέχισε: «Από τον ιδιωτικό τομέα, ο Πλατής αποδεχόταν τον διορισμό, αλλά και από την Ελεγκτική Υπηρεσία μίλησα με κάποια άτομα».

Ακολούθως, απέρριψε την καθολική κριτική που δέχθηκε περί πρόθεσής του για συνταγματική κατάχρηση, λέγοντας: «Ακούσαμε πολλά. Και τι δεν ακούσαμε. Ακόμα και για πραξικόπημα. Η δουλειά των πραξικοπημάτων ανήκει σε άλλους, όχι σε μας».

Προχώρησε δε στην ακόλουθη σύγκριση: «Για 4 μήνες και 7 μέρες, στην απουσία του Μακαρίου, κυβερνούσε ο μακαρίτης ο Κληρίδης και κανείς δεν είπε ότι δεν ήταν συνταγματικά που λειτουργούσε».

Για τον Ανδρέα Παπακωνσταντίνου, τον νεοδιορισμένο γενικό ελεγκτή, ο Ζαχαρίας Κουλίας ανέφερε: «Ο πρόεδρος επέλεξε τον Κωνσταντίνου, πως λέγεται ο άνθρωπος. Θα πρέπει να μας δείξει το έργο του. Έχει καλό παράδειγμα να ακολουθήσει. Είναι στρωμένο το έδαφος, εναπόκειται να ακολουθήσει τον καλό δρόμο. Η Σουηδία στην ελεγκτική της υπηρεσία, ακολούθησε το παράδειγμα του Οδυσσέα και της μικρής Κύπρου».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση