ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Παραμένει Προεδρεύουσα η Αννίτα - Δεν διορίζει Γενικό Ελεγκτή ο Κουλίας

Αναβάλλει το προγραμματισμένο της ταξίδι στη Μάλτα - «Να μην επιτρέπουμε σε μία κρίση να γεννάει άλλη κρίση»

24news team

Η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου ανέβαλε το προγραμματισμένο της ταξίδι για τη Μάλτα και θα συνεχίζει να ασκεί καθήκοντα Προεδρεύουσας της Δημοκρατίας.

Η αλλαγή στα σχέδια της κ. Δημητρίου γίνεται για να αποτραπεί ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας να προβεί σε διορισμό νέου Γενικού Ελεγκτή όπως είχε απειλήσει τις τελευταίες ημέρες προκαλώντας αναστάτωση και οδηγώντας σε αποσταθεροποίηση. Με δήλωσή της η Πρόεδρος της Βουλής επισημαίνει πως «Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουμε σε μία κρίση να γεννάει άλλη κρίση, αλλά οφείλουμε με υπευθυνότητα να θωρακίσουμε θεσμούς και να τιμήσουμε τα αξιώματα που υπηρετούμε».

Η γραπτή δήλωσή της

«Ως αιρετοί αντιπρόσωποι των πολιτών που μας τίμησαν με την ψήφο τους οφείλουμε στις δύσκολες στιγμές να δηλώνουμε το παρών μας», επισημαίνει στη γραπτή της δήλωση η κ. Δημητρίου, σημειώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή επιβάλλεται να διασφαλίσουμε την ομαλότητα και τη σταθερότητα στον τόπο μας, η οποία πλήττεται από δημόσιες δηλώσεις».

Η κ. Δημητρίου αναφέρει ότι «υπό τις δεδομένες περιστάσεις αποφάσισα να ακυρώσω το προγραμματισμένο ταξίδι μου στη Μάλτα, μεταξύ 25ης και 27ης Σεπτεμβρίου 2024, για την εκπροσώπηση της χώρας μας στη 17η Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων Μικρών Κρατών της Ευρώπης». Προσθέτει ότι θα την εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Χάρης Γεωργιάδης.

«Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουμε σε μία κρίση να γεννάει άλλη κρίση, αλλά οφείλουμε με υπευθυνότητα να θωρακίσουμε θεσμούς και να τιμήσουμε τα αξιώματα που υπηρετούμε», σημειώνει η κ. Δημητρίου.

Προσθέτει, ακόμη, ότι οι θεσμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας «δεν μπορεί να ασκούνται με τρόπο που να προκαλούν ανησυχία και αμηχανία στους πολίτες, ειδικά από όσους έχουν τη θεσμική υποχρέωση και το καθήκον να τους διασφαλίζουν, να τους προστατεύουν και να τους σέβονται».

«Οφείλουμε, συνεπώς, να την οδηγήσουμε σε μια διαφορετική διέξοδο. Θεσμική και ενωτική, που θα αντιμετωπίζει οριστικά τις παθογένειες του παρελθόντος», καταλήγει η Πρόεδρος της Βουλής.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση