ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ισχυρισμοί Τατάρ: Μεγαλύτερη η καταπίεση από τον Ιανουάριο

Ο κατοχικός ηγέτης εναντίων των Ελληνοκυπρίων και του προέδρου Χριστοδουλίδη

ΚΥΠΕ

Για «πολιτική αποκλεισμού» από την ε/κ πλευρά έκανε λόγο ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, με στόχο την οικονομία του ψευδοκράτους, υποστηρίζοντας πως αυτή τη φορά οι Ε/κ έχουν θέσει στόχο τον τουριστικό τομέα, με τον τερματισμό εκδρομών από την TUI.

Λαμβάνοντας παράνομα, όπως ισχυρίστηκε, μέτρα για τη διέλευση ατόμων που θέλουν να κάνουν διακοπές στα κατεχόμενα, περιλαμβανομένων πολιτών της ΕΕ, που εκ των προτέρων έκαναν τέτοιες κρατήσεις.

«Αυτή η κατάσταση αποκαλύπτει για άλλη μια φορά τις πραγματικές προθέσεις του Ε/κ ηγέτη και συνεπώς της ε/κ διοίκησης της νότιας Κύπρου σχετικά με το μέλλον της νήσου Κύπρου. Η ε/κ ηγεσία, ειδικά από τον περασμένο Ιανουάριο, εντείνει την εδώ και 61 χρόνια συνεχιζόμενη καταπιεστική πολιτική της απομόνωσης και καταπίεσης των Τ/κ, που παραβιάζει τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και καταπατά το διεθνές δίκαιο», ισχυρίστηκε.

Στη γραπτή του δήλωση ο Τ/κ ηγέτης αναφέρει επίσης ότι από την περασμένη εβδομάδα, μετά από διαβουλεύσεις στην τ/κ πλευρά με εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου και τουριστικούς οργανισμούς, έγινε επικοινωνία με τα διεθνή φόρουμ και θεσμούς, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ, και «εξηγήθηκε αυτή η εχθρική πολιτική της ε/κ πλευράς».

«Καλώ την ε/κ ηγεσία να βάλει τέλος σε αυτή τη ξεπερασμένη πολιτική, την οποία συνεχίζουν μετά το 1963, να καταστρέφουν τα πανεπιστήμιά μας, τις επενδύσεις σε ακίνητα στη χώρα μας που επεκτείνουν την πολιτική αποκλεισμού, συμπεριλαμβάνοντας τον τουριστικό μας τομέα», είπε.

«Καλώ τον ε/κ ηγέτη να εγκαταλείψει αυτή την ξεπερασμένη πολιτική και να κάνει βήματα προς τα εμπρός προς τη δημιουργία νέων συνεργασιών». Θα παρακολουθεί, αναφέρει, το θέμα και θα μεταφέρει σε κάθε πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ, των θέσεων του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση