ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Εθνικό Συμβούλιο στις 13 Σεπτεμβρίου με έντονες αντιδράσεις από κόμματα

Χακάν Φιντάν και πρωτοβουλία ΓΓ ΟΗΕ στα καυτά θέματα

24news team

Για τις 13 Σεπτεμβρίου έχει συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ενόψει της μετάβασής του στη Νέα Υόρκη, για την Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Τον τελευταίο καιρό σημειώθηκαν αντιδράσεις από κόμματα, ακόμα και της συμπολίτευσης αλλά και πολιτικά πρόσωπα για τις πρωτοβουλίες και ενέργειες της κυβέρνησης, ζητώντας όπως δοθούν εξηγήσεις για μια σειρά από θέματα.

Μεταξύ των θεμάτων που αναμένεται να συζητηθούν στο Στα θέματα που θα απασχολήσουν το Εθνικό Συμβούλιο είναι η συγκατάνευση της κυβέρνησης για συμμετοχή του Τούρκου ΥΠΕΞ  Χακάν Φιντάν στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Θέση με την οποία διαφώνησαν κόμματα της συμπολίτευσης.

Κύριο θέμα αναμένεται να είναι οι επαφές του Προέδρου στη Νέα Υόρκη και η πρόθεση του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για τριμερή συνάντηση με τον ΠτΔ και τον Ερσίν Τατάρ και την αιτία που οδήγσε στο ναυάγιο της πρωτοβουλίας.

Έντονες επικρίσεις για το θέμα έγιναν από κόμματα της αντιπολίτευσης για τον χειρισμό του θέματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι στη συνεδρίαση θα γίνει ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων της πολιτικής ηγεσίας, ενόψει της μετάβασης του Πρόεδρου Χριστοδουλίδη στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Θα συζητηθούν επίσης οι περιφερειακές εξελίξεις.

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση