ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κενεβέζος για Κασσελάκη: «Δεν υπάρχει περιθώριο για ατοπήματα»

«Επαφίεται στον καθέναν από εμάς να το αξιολογήσει»

ΚΥΠΕ

Τη θέση ότι η αναφορά του υποψηφίου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη σε «κρατίδιο» στη βόρεια πλευρά της Κύπρου εντάσσεται «στο πλαίσιο του ότι ένας νέος άνθρωπος, ο οποίος μπαίνει στην πολιτική με τον τρόπο που μπαίνει, δεν είχε μια καθαρή εικόνα, μια καθαρή σχέση με την ορολογία», εξέφρασε ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real Fm, ο κ. Κενεβέζος τόνισε ότι ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμος και αναρωτήθηκε αν «μπορούμε για το πιο ισχυρό, το πιο σημαντικό και κρίσιμο ζήτημα που είναι το Κυπριακό να κάνουμε τέτοια ατοπήματα». «Επαφίεται στον καθέναν από εμάς να το αξιολογήσει», υπογράμμισε.

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που πυροδοτήθηκαν από την αναφορά Κασσελάκη, ο Κυριάκος Κενεβέζος σχολίασε ότι το Κυπριακό πουλάει. «Επειδή κάθε μέρα που κυκλοφορώ και συνομιλώ μου λένε ότι “ξέχασαν στην Ελλάδα το Κυπριακό”, ο κ. Κασσελάκης άθελά του απέδειξε ακόμη μια φορά ότι τα εθνικά αντανακλαστικά σε σχέση με το Κυπριακό είναι έντονα και ισχυρά ανεπτυγμένα. Ο κόσμος όμως, μέσα στην καθημερινότητα, τα προβλήματά του, τις δυσκολίες, την προσπάθεια επιβίωσης και μέσα σε όλα αυτά που περιλαμβάνει ο ανθρώπινος, προσωπικός και συλλογικός χάρτης, κάποιες φορές, κάποια ζητήματα που είναι μακρινά – έχουμε κλείσει σχεδόν 50 χρόνια από την εισβολή – τα αφήνεις στο περιθώριο. Αλλά αυτό το περιθώριο ποτέ δεν ακυρώνει τη μεγάλη σχέση», τόνισε.

Ο κ. Κενεβέζος πρόσθεσε ότι «αυτά τα ατοπήματα, αυτά τα σφάλματα γίνονται για να μας θυμίζουν ότι ακόμα στον πυρήνα της καρδιάς μας και της σκέψης μας ζητήματα όπως το Κυπριακό παραμένουν όπως πρέπει να παραμένουν, στη σκέψη και τη συναίσθηση του συλλογικού Ελληνισμού. Όσον αφορά στη συγκεκριμένη δήλωση, προφανώς εντάσσεται στο πλαίσιο του ότι ένας νέος άνθρωπος, ο οποίος μπαίνει στην πολιτική με τον τρόπο που μπαίνει, δεν είχε μια καθαρή εικόνα, μια καθαρή σχέση με την ορολογία».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X