ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κεραυνοί Προέδρου κατά Αννίτας: «Είδα την επιστολή στο ίντερνετ...»

Λετυμπιώτης: Η Αννίτα δεν σεβάστηκε τον Πρόεδρο και την Ολγκίν

Κωστής Διογένους

Σε νέα περίοδο αντιπαράθεσης εισέρχονται οι σχέσεις Προεδρικού και ΔΗΣΥ. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σχολίασε σήμερα με έντονο ύφος και με υπονοούμενα την ανοικτή επιστολή που του απηύθυνε χθες η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου.

Φανερά ενοχλημένος σχολίασε «Ευτυχώς που υπάρχει και η τεχνολογία και διάβασα την επιστολή από το διαδίκτυο» και άφησε να εννοηθεί πως θα επανέλθει, σημειώνοντας: «Έχω και άλλα να πω». Υπέδειξε μάλιστα «ευτυχώς που υπάρχουν τα πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου» υπονοώντας προφανώς τις θέσεις που εκφράστηκαν πρόσφατα στο Εθνικό Συμβούλιο για τα θέματα που θίγει η κ. Δημητρίου στην ανοικτή επιστολή της. Έκπληξη αλλά και δυσφορία για την επιστολή εξέφρασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνοντας ότι η Αννίτα Δημητρίου δεν σεβάστηκε ούτε τον Πρόεδρο ούτε την κ. Ολγκίν. 

Ο Πρόεδρος μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά το τρισάγιο που έγινε στη Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης» για τα θύματα της έκρηξης στο Μαρί, είπε μεταξύ άλλων: «σέβομαι τον χώρο που βρίσκομαι και τον λόγο που είμαστε σήμερα εδώ. Δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες σε σχέση με το περιεχόμενο της επιστολής. Φυσικά και θα απαντήσω, όπως απαντώ στις επιστολές των μελών του Εθνικού Συμβουλίου. Να αναφέρω μόνο δύο πράγματα. Χθες βρισκόμουν για λίγες ώρες στην Αθήνα, ευτυχώς που υπάρχει η τεχνολογία και διάβασα την επιστολή από το διαδίκτυο, από τις εφημερίδες, τα σχετικά sites.

Το δεύτερο είναι, ευτυχώς στις συναντήσεις του Εθνικού Συμβουλίου κρατούνται πρακτικά και συμμετέχουν πέραν των δύο ατόμων. Δεν θα ήθελα να υπεισέλθω. Έχω και άλλα να πω. αλλά από σεβασμό, ελάχιστη ένδειξη σεβασμού, γιατί είμαστε σήμερα εδώ, δεν θα ήθελα στην παρούσα φάση να πω περισσότερα».

Ερωτηθείς αν με το σχόλιο του αναφέρεται στο ότι πρώτα δημοσιοποιήθηκε η επιστολή στα ΜΜΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «βρισκόμουν στην Αθήνα για λίγες ώρες και τη διάβασα μέσα από τα σχετικά notifications που πέφτουν από τα sites στις εφημερίδες».

Λετυμπιώτης: Η Αννίτα δεν σεβάστηκε ούτε τον Πρόεδρο ούτε την Ολγκίν

Πιο αναλυτικός ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, μιλώντας στην εκπομπή "Πρώτη Ενημέρωση" του ΡΙΚ.

Επέκρινε την Αννίτα Δημητρίου ότι δεν ανέφερε οτιδήποτε για τις εισηγήσεις της στην πρόσφατη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, όπου μάλιστα συζητήθηκε το θέμα του ανοίγματος οδοφραγμάτων.

Σημείωσε, επίσης, ότι το θέμα της αφαίρεσης του συρμάτινου φράκτη στη γραμμή αντιπαράταξης τίθεται για πρώτη φορά από τον ΔΗΣΥ.

Εκφράζοντας έκπληξη για την επιστολή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για έλλειψη σεβασμού προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα, αφού, απέστειλε την επιστολή ενόσω ήταν προεδρεύουσα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απουσίαζε εκτός Κύπρου και η κυρία Ολγκίν ετοιμαζόταν να παραδώσει την έκθεση της στον Γενικό Γραμματέα.

Ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε: «Δεν μπορούμε να προκαταβάλλουμε το τέλος της αποστολής της, λίγες ώρες πριν παραδώσει την έκθεσή της, την ημέρα που παραδίδει την έκθεση και όχι μόνο αυτό αλλά να επιμερίζουμε και ευθύνες» και πρόσθεσε «Είμαι βέβαιος ότι ο ΓΓ δεν είχε προλάβει να μιλήσει με την κ. Δημητρίου», είπε, υπογραμμίζοντας πως θα έπρεπε από στοιχειώδη πολιτική ευθιξία να περιμένουμε την παράδοση της έκθεσης.

Αννίτα Δημητρίου: Δεν είναι προσωπικά τα θέματα
Η Αννίτα Δημητρίου απάντησε πως δημοσιοποιήσε την επιστολή για σκοπούς διαφάνειας και για να γνωρίζουν οι πολίτες τις θέσεις του ΔΗΣΥ. Όπως είπε, είχε ενημερώσει τον Πρόεδρο ότι ο ΔΗΣΥ θα έστελνε τις θέσεις του και τόνισε πως δεν θεωρεί ότι «τα θέματα είναι προσωπικά και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται έτσι». Διαβάστε εδώ την απάντησή της.

Χθες η Αννίτα Δημητρίου απηύθυνε ανοικτή επιστολή στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη στην οποία καταγράφει τέσσερις εισηγήσεις για κινητικότητα στο Κυπριακό. Διαβάστε την επιστολή, εδώ.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση