ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μακάριος Δρουσιώτης: Δεν είχα καμιά σχέση με τον Αναστασιάδη πριν το 2004

«Ο Νίκος Αναστασιάδης γράφει βιβλίο για τον «Συκοφάντη» ενώ ο ίδιος συκοφαντεί δημόσια»

24news team

Απαντήσεις σε όσα ανέφερε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε πρόσφατη συνέντευξή του στο podcast του ΑΝΤ1 έδωσε ο Μακάριος Δρουσιώτης. Μιλώντας στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1 απάντησε μεταξύ άλλων γιατί δεν έκανε με μεγάλη καθυστέρηση τις αποκαλύψεις για το Κραν Μοντανά και κατά πόσον υπήρξε έμμισθος υπάλληλος του Νίκου Αναστασιάδη ή του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Απαντώντας το ερώτημα του τέως ΠτΔ, γιατί δεν μίλησε νωρίτερα για το Κραν Μοντανά, ο κ. Δρουσιώτης είπε πως δεν μπορούσε να βγει να τα πει δημόσια αφού ήταν υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δεν μπορούσε να βγει και να αντιπαρατεθεί δημόσια με πρόεδρο κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είπε ακόμα πως ο Νίκος Αναστασιάδης γράφει βιβλίο για τον «Συκοφάντη» ενώ ο ίδιος συκοφαντεί δημόσια.

Δεν είχα καμιά σχέση με τον Αναστασιάδη πριν το 2004

Όπως ανέφερε ο κ. Δρουσιώτης δεν είχε οποιαδήποτε σχέση με τον Νίκο Αναστασιάδη πριν το 2004. «Ο κ. Αναστασιάδης επιβεβαίωσε ότι η σχέση μας ξεκίνησε το 2004 και η αφορμή ήταν το Σχέδιο ΑΝΑΝ. Το 2004 λόγω των πολιτικών του θέσεων ήρθε μαζί μας και το 2017 μετά το Κράν Μοντανά, οι σχέσεις μας διακόπηκαν», ανέφερε.

Όπως είπε, δεν προσελήφθη ποτέ ούτε και έχει εισπράξει ένα σεντ για τις υπηρεσίες του στον τέως ΠτΔ. Γι’ αυτό, είπε έστειλε επιστολή τόσο στην πρόεδρο του ΔΗΣΥ όσο και στον τότε αναπληρωτή πρόεδρο του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου. «Δεν γίνεται για 10 χρόνια να με πλήρωνε και να μην έπαιρνε κανένας χαμπάρι στον ΔΗΣΥ», ανέφερε.

Είπε ακόμα ότι ο Νίκος Αναστασιάδης του είχε προτείνει το 2012 να του δώσει χρήματα για την έρευνα του για τη Ρωσία, όταν θα ταξίδευε στις ΗΠΑ, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν ο υπηρετούσε στο Προεδρικό μέγαρο ο ΠτΔ Νίκος Αναστασιάδης του ζήτησε να μην βγάλει το βιβλίο με αναφορές στο ρόλο της Ρωσίας στο Κυπριακό για να μην φύγει από το Προεδρικό, αφού τον θεωρούσε χρήσιμο. «Εγώ του είπα ότι θα εκδώσω το βιβλίο και θα παραιτηθώ. Τη μέρα που έκανα την παρουσίαση του βιβλίου, του πήρα την παραίτηση μου», πρόσθεσε.

Ο κ. Δρουσιώτης, σημείωσε πως για να εργαστεί στο Προεδρικό, ήταν εισήγηση του Κωνσταντίνου Πετρίδη και του Χρίστου Στυλιανίδη.

Ο χαμηλός μισθός στις Βρυξέλλες και η σύζυγος

Μιλώντας για το θέμα του μισθού του στις Βρυξέλλες όταν εργαζόταν μαζί με τον Χρήστο Στυλιανίδη, ανέφερε πως «Ο Στυλιανίδης μου πρότεινε να πάω στις Βρυξέλλες να εργαστώ μαζί του. Εκεί έγινε μια παρανόηση και αντί να πάω σε μια θέση με ψηλό μισθό, πήγα σε μια θέση με πολύ χαμηλό μισθό». Όπως είπε ο χαμηλός μισθός ήταν 6000-6500 ευρώ τον μήνα που δεν θα καθιστούσε βιώσιμη την εργασία του στις Βρυξέλλες. Ενώ, όπως σημείωσε, θα μπορούσε να λαμβάνει 9000 ευρώ τον μήνα . Στη συνέχεια, όπως είπε, ο τότε υφυπουργός παρά τω προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης εισηγήθηκε όπως η σύζυγος του αποσπαστεί σε μια κενή θέση στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία για να είναι μαζί με τον σύζυγό της.

Ωστόσο μερικές εβδομάδες μετά αντί για τη σύζυγό του εργοδοτήθηκε, όπως είπε, στη συγκεκριμένη θέση μια κυρία που ήταν μέλος του πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ.

Επιβεβαίωσε ωστόσο ότι τελικά η σύζυγός του πήγε στις Βρυξέλλες αλλά ήταν ένα χρόνο άνεργη. Ακολούθως εργοδοτήθηκε στην Κομισιόν ως ειδικός εμπειρογνώμων, κάνοντας κανονικά αίτηση όπως δήλωσε.

«Σε αυτές τις θέσεις προσλαμβάνεσαι από την Κομισιόν και πληρώνεσαι από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας. Αυτό έγινε αλλά με διαδικασίες. Στα δυο χρόνια η σύζυγος μου παραιτήθηκε και ήρθε στην Κύπρο», σημείωσε, ενώ είχε συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια.

Ανέφερε ακόμα ότι ο ίδιος δεν ήθελε να βάλει στο δημόσιο διάλογο τη σύζυγό του και την οικογένειά του αλλά το θέμα το θίγει ο κ. Αναστασιάδης. 

«Πουλάω βιβλία, τι θα πουλάω, διαβατήρια;»
Σχετικά με τις κατηγορίες Αναστασιάδη ότι πουλάει βιβλία ο κ. Δρουσιώτης διερωτήθηκε «Πουλάω βιβλία, τι θα πουλάω, διαβατήρια;», αναφέροντας παράλληλα «ευτυχώς που πουλώ βιβλία, ευτυχώς που με υποστηρίζει ο κόσμος για να μπορώ αντιμετωπίσω τούτη την επίθεση με τις πολλαπλές αγωγές. Όσα έβγαλα από τα βιβλία τα έδωσα πίσω».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X