ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ωρύεται η Τουρκία για την αμυντική συνεργασία Κύπρου-ΗΠΑ

Τι αναφέρει η καταδικαστική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

24news team

Ορύεται η Τουρκία για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Κυπριακής Δημοκρατίας. Το τουρκικό ΥΠΕΞ εξέδωσε μάλιστα ανακοίνωση χθες το βράδυ, με την οποία καταδικάζει την υπογραφή οδικού χάρτη για ενδυνάμωση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας που ανακοινώθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου.

Στην ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ, αναφέρει ότι «καταδικάζουμε την υπογραφή οδικού χάρτη για ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ και της ‘ελληνοκυπριακής διοίκησης'» ενώ γίνεται αναφορά και σε «βήματα που "καθιστούν πιο δύσκολη την εξεύρεση μιας δίκαιης, διαρκούς και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού».

Προστίθεται πως "συμφωνούμε με τις απόψεις που εκφράζονται στη δήλωση που εξέδωσε το ‘υπουργείο εξωτερικών’ της ‘τδβκ’ για το θέμα και υποστηρίζουμε πλήρως τη δικαιολογημένη αντίδραση των ‘αρχών’ της ‘τδβκ’».

«Αυτά τα βήματα που έκαναν οι αρχές των ΗΠΑ εις βάρος της ασφάλειας της τουρκοκυπριακής πλευράς, συμπεριλαμβανομένης της ανακοίνωσης τον περασμένο Ιούνιο της έναρξης στρατηγικού διαλόγου με την ‘ελληνοκυπριακή διοίκηση’, υπονομεύουν την ουδέτερη στάση των ΗΠΑ έναντι του νησιού της Κύπρου και καθιστούν πιο δύσκολη την εξεύρεση μιας δίκαιης, διαρκούς και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού", προστίθεται.

"Σε αυτό το πλαίσιο, πιστεύουμε ότι πρέπει να αναθεωρηθούν πολιτικές που μπορεί να υπονομεύσουν την περιφερειακή σταθερότητα», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η Τουρκία, ως μητέρα πατρίδα και εγγυήτρια χώρα, θα συνεχίσει να διασφαλίζει την ασφάλεια και την ευημερία των Τουρκοκυπρίων, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση