ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάλμας: Σύγχρονες φρεγάτες στο Μαρί, αεροσκάφη νέας γενιάς στην Πάφο

Αυτός είναι ο στόχος των έργων στη ναυτική και την αεροπορική βάση αντίστοιχα

24news team

Τα έργα αναβάθμισης της ναυτικής βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί και της αεροπορικής βάσης «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο, προχωρούν, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας, μιλώντας στην εκπομπή «Αμύνεσθαι περί πάτρης», στο ΡΙΚ ΕΝΑ.

Ο στόχος είναι να μπορούν να ελλιμενίζονται σύγχρονες φρεγάτες στο Μαρί και να προσγειώνονται αεροσκάφη νέας γενιάς στην Πάφο, είπε ο Βασίλης Πάλμας, διευκρινίζοντας μάλιστα πως δεν εννοεί μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και άλλες φιλικές χώρες.

Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ακόμα ότι υλοποιείται ο γεωπολιτικός και γεωστρατηγικός ρόλος της Κύπρου, λόγω της θέσης της κοντά στη Μέση Ανατολή και καθότι αποτελεί το άκρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή.

Ο Υπουργός Άμυνας απέρριψε τις αιτιάσεις της Τουρκίας για τη σύναψη συμφωνιών με άλλα κράτη και ειδικότερα με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αναφερόμενος στην πρόθεση της κυβέρνησης για την εθελοντική στράτευση γυναικών χαρακτήρισε φυσιολογικές τις πρώτες αντιδράσεις, είτε αρνητικές είτε θετικές. Χαρακτήρισε το μέτρο αναγκαίο λόγω της συνεχιζόμενης κατοχής, προσθέτοντας ότι η σχετική πρόταση θα παρουσιαστεί εντός του Οκτωβρίου στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Η συνέντευξη του υπουργού Άμυνας θα μεταδοθεί αύριο, στις 14:30, από το ΡΙΚ ΕΝΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση