ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΠτΔ - Ursula εγκαινίασαν Μονάδα Αιμοκάθαρσης

Εγκαινίασαν σήμερα τη Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείο Πάφου

24news team

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ursula von der Leyen εγκαινίασαν σήμερα τη Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείο Πάφου.

Κατά την τελετή εγκαινίων, στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι: «Πρόκειται αναμφίβολα για ένα σημαντικότατο έργο που θα συνεισφέρει καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής εκατοντάδων συμπολιτών μας.

Η Μονάδα, η οποία λειτουργεί με επιτυχία τους τελευταίους μήνες από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), είναι ένα έργο συνολικού κόστους πέντε εκατομμυρίων ευρώ. Έγινε πραγματικότητα χάρις στον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στο πλαίσιο του Next Generation EU, του Σχεδίου που έθεσε σε εφαρμογή η ΕΕ, δείχνοντας άμεσα αντανακλαστικά, ώστε να βγει ισχυρότερη από την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση του κορωνοϊού.»

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ομιλία της ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρόσκληση να παρευρεθεί στα εγκαίνια και πρόσθεσε ότι οι ασθενείς θα επωφεληθούν από τη νέα Μονάδα Αιμοκάθαρσης στην περιοχή τους, καθώς θα έχουν εγγύτερη και ευκολότερη πρόσβαση φροντίδας για τη θεραπεία τους. Πολλοί ασθενείς έχουν ανάγκη για αρκετές επισκέψεις για θεραπεία κάθε εβδομάδα, που σημαίνει ότι ο χρόνος που θα κερδίζουν από την ευκολότερη πλέον πρόσβαση θα είναι πολύτιμος, ένα δώρο για μια γεμάτη και υγιέστερη ζωή. Πρόσθεσε δε ότι αυτό είναι εφικτό χάρις στο πρόγραμμα Next Generation EU, το οποίο είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα και επενδύει όπως ποτέ άλλοτε σε όλη την Ευρώπη, όπως και εδώ στην Πάφο.

Ακολούθως, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ευχαρίστησε την Κύπρο για την επιχειρησιακή της ετοιμότητα να προσφέρει πιθανή βοήθεια στην εκκένωση του Λιβάνου, όπως άλλωστε έπραξε και με την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα τους προηγούμενους μήνες.

Αναφερόμενη στο Μεταναστευτικό είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να στηρίζει τα κράτη μέλη για την ενίσχυση της επιτήρησης των συνόρων και ότι γνωρίζει πως η Κυπριακή Δημοκρατία έχει κάνει πολύ καλή πρόοδο στη διαχείριση των διαδικασιών για τους πρόσφυγες, καθώς και για τις επιστροφές τους. Πρόσθεσε δε ότι η ΕΕ θα συνεχίσει να χτίζει στρατηγικές σχέσεις με τρίτες χώρες, από τις οποίες προέρχονται ή περνούν οι προσφυγικές ροές, με προτεραιότητα τη Μεσόγειο.

Τέλος, η κα Ursula von der Leyen δεν παρέλειψε να χαιρετήσει τη θετική εξέλιξη όσον αφορά στο Κυπριακό και στην επικείμενη τριμερή συνάντηση που θα έχουν οι δύο ηγέτες μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στη Νέα Υόρκη την επόμενη εβδομάδα, τονίζοντας ότι η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη στις προσπάθειες για συνέχιση των συνομιλιών για μία περιεκτική διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος και πρόσθεσε ότι η διευθέτηση αυτή θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, στη βάση μιας δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, η οποία θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και με τις αρχές και το κεκτημένο της ΕΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση