ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Βρυξέλλες θα βρεθεί ο ΠτΔ

Αναχωρεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ΚΥΠΕ

Με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Κιρ Στάρμερ, θα συναντηθεί τη Δευτέρα στο Λονδίνο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ μετά την άτυπη συνάντηση την Τρίτη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, στην παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη. 

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η αποστολή που θα τον συνοδεύει θα αναχωρήσουν την προσεχή Δευτέρα για το Λονδίνο. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Κιρ Στάρμερ, γύρω στις 19:00 (ώρα Κύπρου) όπου θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις αλλά και οι εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό. Τα μεσάνυκτα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένεται ότι θα αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη.

Το άτυπο δείπνο με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες και τον ηγέτη της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, Ερσίν Τατάρ, αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 19:00 (02:00 ώρα Κύπρου) στα Ηνωμένα Έθνη.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προσέρχεται σε αυτή την ανεπίσημη συνάντηση πάντοτε εντός του συμφωνημένου πλαισίου και με στόχο την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που είχαν διακοπεί. Παράλληλα, σημείωσαν ότι οι όροι εντολής του Γενικού Γραμματέα που συγκαλεί την άτυπη συνάντηση απορρέουν από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία ξεκάθαρα επισημαίνουν το συμφωνημένο πλαίσιο.

Μετά το πέρας του άτυπου δείπνου ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη για τις Βρυξέλλες, όπου αναμένεται να φτάσει την Τετάρτη για να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους ηγέτες και για τα αποτελέσματα της άτυπης τριμερούς συνάντησης με τον κ. Τατάρ και τον ΓΓ του ΟΗΕ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση