ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Στην Κύπρο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Στην Κύπρο την Τετάρτη ο νέος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

ΚΥΠΕ

Ο ενισχυτικός ρόλος της ΕΕ στη νέα πρωτοβουλία του ΓΓ των ΗΕ για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, είναι καθοριστικός και ουσιαστικός, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ανακοινώνοντας την αυριανή επίσκεψη στην Κύπρο του νέου εκλελεγμένου Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα.

Μιλώντας μετά το πέρας της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε ότι ο κ. Κόστα, πρώην Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, εξελέγη  Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον περασμένο Ιούνιο και αναλαμβάνει καθήκοντα τον επόμενο Δεκέμβριο.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων του, πρόσθεσε, ο κ. Κόστα πραγματοποιεί επισκέψεις σε κράτη μέλη της ΕΕ, προς διαμόρφωση πολιτικών και κοινών προσεγγίσεων για την επόμενη κρίσιμη περίοδο για τους θεσμούς της ΕΕ.

Ο Εκπρόσωπος είπε ότι τον κ. Κόστα θα υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, ενώ ακολούθως θα επισκεφθούν την εντός των τειχών Λευκωσία και θα περιηγηθούν κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα παραθέσει γεύμα εργασίας στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην παρουσία των αντιπροσωπειών τους.

«Η επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Κύπρο λαμβάνει χώρα σε μια χρονική περίοδο που η ίδια η ΕΕ καλείται να καθορίσει τις βασικές προτεραιότητες για την επόμενη περίοδο, αλλά και σε μια χρονική στιγμή που ο ΓΓ των ΗΕ ανέλαβε πρωτοβουλία, με στόχο την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, όπου ασφαλώς ο ενισχυτικός ρόλος της ΕΕ σε αυτή τη νέα πρωτοβουλία του ΓΓ είναι καθοριστικός και ουσιαστικός», σημείωσε ο κ. Λετυμπιώτης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση