ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τεράστιο ποσό στον κρατικό προϋπολογισμό για τους μετανάστες

Ο Μάκης Κεραυνός το κατέταξε στους μεγάλους κινδύνους για τα δημόσια οικονομικά

24news team

Παρά τον πλεονασματικό κρατικό προϋπολογισμό, τις αυξημένες κοινωνικές παροχές και τα επιδόματα, δήλωσε ο Μάκης Κεραυνός, η Κυπριακή Δημοκρατία καλείται παράλληλα να προβλέψει και να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει πολλούς οικονομικούς κινδύνους.

Μιλώντας στο «Πρωινό Δρομολόγιο» στο Τρίτο του ΡΙΚ και ερωτηθείς από την Ελένη Βρεττού αν υπάρχει κάποιος μεγάλος κίνδυνος για τα δημόσια οικονομικά, με δεδομένες και τις ανοικτές υποθέσεις στα δικαστήρια, ο υπουργός Οικονομικών έδωσε την ακόλουθη απάντηση:

«Βεβαίως και υπάρχουν πάρα πολλοί κίνδυνοι. Πρώτα από όλα, τα μεγάλα έργα για τα οποία σκορπίστηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια είναι όλα εκεί σταματημένα και αυτή η κυβέρνηση πρέπει να βρει διεξόδους για να συνεχίσουν και να μην υπάρξει άλλη σπατάλη. Είναι και αυτά τα οποία αναφέρατε (οι υποθέσεις στα δικαστήρια)».

31 εκατομμύρια ευρώ

Ο Μάκης Κεραυνός πρόσθεσε πως «μας ανησυχεί ιδιαίτερα το μεταναστευτικό κύμα. Γι’ αυτό και υπάρχει στον προϋπολογισμό ένα ποσό, 31 εκατομμύρια. Για υποδοχή σε αιτητές διεθνούς προστασίας και όλα αυτά που μπορούν να ακολουθήσουν τις πολεμικές συρράξεις στην περιοχή μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση