ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Καταγγελία: Άρχισαν κρουαζιέρες μεταξύ Λεμεσού - Τουρκίας (ΦΩΤΟ)

Τι καταγγέλλει ο Τ/κ πολιτικός Σαμί Όζουσλου

24news team

Για απευθείας κρουαζιέρες μεταξύ ελεύθερων λιμανιών της Κύπρου και τουρκικών λιμανιών γίνεται λόγος στα κατεχόμενα. Ο λεγόμενος βουλευτής του CTP Σαμί Όζουσλου (Sami Οzuslu) δήλωσε στα κατεχόμενα ότι υπάρχουν απευθείας δρομολόγια πλοίων μεταξύ Λεμεσού και Αττάλειας αλλά και μεταξύ Μαρμαρίδας - Λάρνακας και μεταξύ Αλάνια - Λεμεσού. Ανέφερε μάλιστα και το όνομα κρουαζιερόπλοιου που εκτελεί κάποια από τα δρομολόγια.

Ο Sami Οzuslu τόνισε την αυξανόμενη τουριστική συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρά το γεγονός ότι δεν αναγνωρίζονται επίσημα ο ένας τον άλλον. Αποκάλυψε ακόμα, σύμφωνα με την εφημερίδα Κibris Postasi ότι υπάρχουν τώρα απευθείας θαλάσσιοι δρόμοι μεταξύ Αττάλειας και Λεμεσού, Μαρμαρίδας (Μαρμαρίς) και Λάρνακας, καθώς και Αλάνια και Λεμεσός.

Ο Οzuslu επεσήμανε ότι ενώ το ψευδοκράτος βιώνει μια από τις χειρότερες περιόδους της στον τουρισμό, υπάρχει αυξανόμενη συνεργασία στον τουριστικό τομέα μεταξύ της Τουρκίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίες δεν ανοίγουν επίσημα τα αεροπορικά και θαλάσσια λιμάνια μεταξύ τους.

«Παρά την υποτιθέμενη μη αναγνώριση μεταξύ Τουρκίας και Κυπριακής Δημοκρατίας, τα κρουαζιερόπλοια ταξιδεύουν τώρα απευθείας μεταξύ των λιμανιών της Τουρκίας και της Νότιας Κύπρου», είπε ο Οζουσλού. Ανέφερε παραδείγματα δρομολογίων κρουαζιέρας που παρακολουθούνται μέσω δορυφόρου που δείχνουν ξεκάθαρα πλοία που ταξιδεύουν από την Αττάλεια στη Λεμεσό, το Μαρμαρίς στη Λάρνακα και την Αλάνια στη Λεμεσό.

Έδωσε ένα παράδειγμα του κρουαζιερόπλοιου Marella Discovery, το οποίο αναχώρησε από τη Λεμεσό στις 2 Οκτωβρίου και έφτασε στην Αττάλεια το πρωί της 3ης Οκτωβρίου.

Ο Οzuslu επέκρινε περαιτέρω τον Τουρκικό, τον Ελληνικό και τον Ελληνοκυπριακό τουριστικό τομέα για συνεργασία, ενώ οι Τουρκοκύπριοι παραμένουν στο περιθώριο. Σημείωσε ότι παρά τις προηγούμενες υποσχέσεις αξιωματούχων στο ψευδοκράτος ότι θα έρθουν κρουαζιερόπλοια στην Αμμόχωστο και την Κερύνεια, τα πλοία συνεχίζουν να ελλιμενίζονται μόνο σε λιμάνια όπως η Λεμεσός, η Λάρνακα και η Αγία Νάπα, αναχωρώντας από τουρκικά λιμάνια.

Στη δήλωσή του, ρώτησε και τους ηγέτες των κατεχομένων, συμπεριλαμβανομένου του «προέδρου» Ερσίν Τατάρ και του ψευδοπρωθυπουργού Ουνάλ Ουστέλ, ρωτώντας εάν γνωρίζουν αυτήν την κατάσταση και ποια μέτρα, εάν υπάρχουν, έχουν λάβει σχετικά με το θέμα.

Τις αναφορές του Οzuslu αναδημοσιεύουν και άλλες τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση