ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ύποπτος για βιασμό 13χρονης στην Αγία Νάπα φοβάται για τη ζωή του (ΦΩΤΟ)

«Η ζωή μου θα κινδυνεύσει» από την τουρκική κοινότητα στην Κύπρο ισχυρίζεται ο 19χρονος Κούρδος

24news team

Ένας 19χρονος που σήμερα βρίσκεται στη Βρετανία είναι κατηγορούμενος για βιασμό 13χρονης στην Αγία Νάπα και αγωνίζεται να μην εκδοθεί στην Κύπρο, όπως ζητούν οι κυπριακές Αρχές. Ισχυρίζεται ότι εάν εκδοθεί στην Κύπρο η ζωή του θα τεθεί σε κίνδυνο.

Ο 19χρονος είναι ο Mohammed Latifi, κουρδικής καταγωγής, ο οποίος κατηγορείται ότι κατά τη διάρκεια των διακοπών του στην Κύπρο το 2023 «απήγαγε» και βίασε 13χρονη που γνώρισε σε παραλία.

Ο ίδιος παραδέχεται ότι ήρθε σε επαφή με την ανήλικη αλλά αρνείται τις κατηγορίες του βιασμού.

Το επιχείρημα του ενώπιον του δικαστηρίου όπου ζήτησε να μην ικανοποιηθεί το αίτημα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοσή του είναι πως «η ζωή του είναι σε κίνδυνο από τους Τούρκους στην Κύπρο, επειδή έχει κουρδική καταγωγή»

Ο δικαστής στη Βρετανία απέρριψε το αίτημα του 19χρονου, αναφέροντας ότι «εάν έτσι έχει η κατάσταση, γιατί πήγες στην Κύπρο για διακοπές πέρσι;». Επίσης, άναψε πράσινο φως στο αίτημα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με το δικαστήριο της Βρετανίας, «ο ύποπτος πήγε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2017, ασυνόδευτος, ως παράνομος μετανάστης που μεταφέρθηκε σε φορτηγό. Του δόθηκε άδεια πέντε ετών για να παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο έχοντας λάβει πολιτικό άσυλο από το Ιράν ».

Προς το παρόν ο 19χρονος είναι ελεύθερος με εγγύηση, καθώς άσκησε έφεση στην απόφαση για έκδοσή του στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία Κύπρου, η υπόθεση είχε διερευνηθεί το καλοκαίρι του 2023 και έκτοτε ο Mohammed Latifi καταζητείται, αφού στο μεταξύ πρόλαβε να αναχωρήσει από το νησί.

Με το θέμα έχουν ασχοληθεί ΜΜΕ της Βρετανίας όπως η Daily Mail, η οποία αναφέρει πως επί του παρόντος αναμένεται η απόφαση αν θα εκδοθεί ο 19χρονος από τις αρχές της Αγγλίας στην Κύπρο.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση